Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση μέτρων για εμβολιασμένους: Πότε θα σταματήσουν οι περιορισμοί, τι λέει ο Πλεύρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων για εμβολιασμένους: Πότε θα σταματήσουν οι περιορισμοί, τι λέει ο Πλεύρης

Άρση μέτρων για εμβολιασμένους: Τι αναφέρει για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Στον σχεδιασμό επιστημόνων και κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο 6μηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά», είπε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορωνοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά». «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Την ίδια ώρα ας υπογράμμισε ότι «για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τους υγειονομικούς, μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί». «Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε. «Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν», κατάληξε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις