Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Κτήριο-κόσμημα το Παλαιό Δημαρχείο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Κτήριο-κόσμημα το Παλαιό Δημαρχείο

Δήμος Ελευσίνας: Το κτήριο θα παραμείνει στους Δημότες για πολλά χρόνια μετά και τη διοργάνωση της 2023 Eleusis European Capital of Culture.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο εξωτερικό του Παλαιού Δημαρχείου, ενώ συνεχίζονται απρόσκοπτα κι εκείνες στο εσωτερικό του. Ένα κτήριο – κόσμημα, στο κέντρο της πόλης μας, που ήταν αδύνατο για εμάς, να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο. Από το 2018 που έγινε η πρώτη παραχώρηση του Παλαιού Δημαρχείου στον Δήμο, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία εργασία ανακαίνισης ή αποκατάστασής του. Το 2021, επετεύχθη, όχι μόνο ανανέωση της παραχώρησης αλλά και επέκτασή της έως -τουλάχιστον- το 2040, έναντι του 2022, που ίσχυε.

Έτσι, το κτήριο θα παραμείνει στους Δημότες για πολλά χρόνια μετά και τη διοργάνωση της 2023 Eleusis European Capital of Culture. H Πολιτιστική Πρωτεύουσα, για εμάς, δεν είναι ο τερματικός σταθμός αλλά ο δρόμος για την υλοποίηση σπουδαίων έργων σε Ελευσίνα & Μαγούλα. Αξίζει να σημειώσω και να ευχαριστήσω, για ακόμη μία φορά δημόσια, την εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ, για την ευγενική της χορηγία στο έργο ανακαίνισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις