Τυροκαυτερή συνταγή: Είναι ένα από τα αγαπημένα μας spread που απολαμβάνουμε με μπόλικο ψωμί πριν το φαγητό μας.
Τσικνοπέμπτη σήμερα και θα τσικνίσουμε για τα καλά! Ψητά κρέατα και άλλα, λαχταριστά εδέσματα έχουν σήμερα την τιμητική τους. Είτε επιλέξουμε να ψήσουμε στο σπίτι είτε να φάμε έξω, παραγγέλνουμε νόστιμα ορεκτικά, σαλάτες και αλοιφές ενώ για κυρίως… κάθε λογής κρεατικά. H τυροκαυτερή είναι ένα από τα αγαπημένα μας spread που απολαμβάνουμε με μπόλικο ψωμί πριν το φαγητό μας. Είναι ιδανική ιδέα για να σερβίρεις στο γιορτινό τραπέζι, ενώ περιμένεις τα παϊδάκια και τα κοψίδια!
Μάλιστα, είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και γίνεται πολύ γρήγορα. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα γρήγορα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φέτα
3 πιπεριές κέρατο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ξίδι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά ή τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!