Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης – Ουκρανία: Η αντίδραση Γεωργιάδη για το tweet του γραμματέα του ΜΕΡΑ25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης – Ουκρανία: Η αντίδραση Γεωργιάδη για το tweet του γραμματέα του ΜΕΡΑ25

Βαρουφάκης - Ουκρανία: Η ανάρτηση Βαρουφάκη που έφερε την έκρηξη του Αλεξάντερ Σταμπ και το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μια ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο twitter για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, αλλά και τις συνθήκες εντός του ΝΑΤΟ έκανε τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας να του απαντήσει σε έντονο ύφος, ενώ την στιχομυθία τους σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η αρχική ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει: «Μόνο όσοι βάζουν τον ΝΑΤΟϊσμό πάνω από το συμφέρον των Ουκρανών εστιάζουν στο δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ & απορρίπτουν την βέλτιστη λύση: Ανεξάρτητη-Ουδέτερη-Ουκρανία. Ρωτήστε τους Αυστριακούς&Φινλανδούς που ζούσαν με περισσότερη ελευθερία&δημοκρατία απ’ ότι εμείς εντός του ΝΑΤΟ».

O πρώην πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών και υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Σταμπ, απάντησε επίσης νωρίτερα στον Βαρουφάκη: «Σας παρακαλώ σταματήστε την παραπληροφόρηση. Η ουδετερότητά μας δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα αφού πολεμήσαμε τη Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φινλανδοποίηση είναι η απόλυτη προσβολή για μια χώρα που αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις δημοκρατικές της αξίες απέναντι σε έναν επιτιθέμενο» και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Θεωρώ το σχόλιό σας πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της ιστορίας, της ασφάλειας και της ταυτότητάς μας».

 Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη για τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει μία ακόμη αριστερίστικη ανοησία προσβάλλοντας την Φινλανδία και την ιστορία της και του απαντά ο πρώην Πρωθυπουργός της με προσβλητικό ύφος. Ένα από τα καλά των ημερών, έχουν αποκαλυφθεί όλοι αυτοί οι «ισαποστάκηδες» που ξεπλένουν την εισβολή της Ρωσίας!».

Αρκετές ώρες αργότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ξανά στον Αλεξάντερ Σταμπ, λέγοντας ότι: «Όπως απάντησα στον αντίπαλό μου από τα Eurogroup του 15, τώρα που οι Ουκρανοί σκοτώνονται δεν είναι η στιγμή για μεταξύ μας κόντρες. Ένα είναι το ερώτημα: Πως θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να χαρούν την Ειρήνη& Δημοκρατία που εξασφάλισε η Ουδετερότητα στη Φινλανδία στον Ψυχρό Πόλεμο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις