Μετά την επαγγελματική ομάδα των φαρμακοποιών, οι συμμορίες απατεώνων, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ξενοδόχους! Και ενώ, όπως έχει γράψει το Alphafreepress, στην περίπτωση των φαρμακοποιών της Αχαίας, εμφανίζονταν τηλεφωνικά σαν αστυνομικοί η λιμενικοί και παράγγελναν αφειδώς μάσκες για τον κορωνοϊο κι αντισηπτικά για τις «Υπηρεσίες» τους, στην περίπτωση των ξενοδόχων «κλείνουν» δωμάτια μακράς διάρκειας για να γίνονται πειστικοί και να προκαλούν το εύλογο επαγγελματικό ενδιαφέρον των τελευταίων. Και στις δύο περιπτώσεις, κοινός παρανομαστής, η απόσπαση της εμπιστοσύνης των επαγγελματιών και η απόσπαση κρίσιμων στοιχείων για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με τελικό σκοπό την αφαίμαξή τους και την εν συνεχεία εξαφάνισή τους.
Ο νέος συναγερμός σήμανε για τους ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, καθώς οι δράστες των απατών, επιχειρούν να αποσούν χρήματα υφαρπάζοντας τους τραπεζικούς κωδικούς των επιχειρηματιών με πρόσχημα τις κρατήσεις δωματίων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης
Μπροστά σ αυτή την επίθεση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών, πληροφορώντας ότι οι απόπειρες είναι πολλές. «Δυστυχώς», δήλωσε «οι αντίστοιχες περιπτώσεις είναι πολλές το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μαγνησία και οι ξενοδόχοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το δόλωμα είναι η κράτηση δηματίου για πολλές ημέρες, προκειμένου οι απατεώνες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξενοδόχων». Ένα από τα τηλεφωνήματα, έγινε στην επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων του κ. Δημήτρη Γεωργαδάκη, ο οποίος τυγχάνει και μέλος του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών.
Ο άνδρας που τηλεφώνησε μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ζήτησε να κάνει κράτηση για τον ερχόμενο Μάιο. Μίλησε ο άγνωστις για διαμονή έξι ημερών και κίνησε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία. Αφού συμφώνησαν στην τιμή ο άγνωστος ζήτησε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας από τον επιχειρηματία και εκείνος του τον έδωσε. Εν συνεχεία είπε ότι θα εξοφλήσει άμεσα την οφειλή με κατάθεση σε τράπεζα διαδυκτιακά, στέλνοντας μήνυμα στον ιδιοκτήτη με συγκεκριμένο κωδικό. Εκεί ήταν η παγίδα. Μόλις ο επιχειρηματίας στείλει τα στοιχεία του βάσει όσων έχουν προηγηθεί ο δράστης αποκτά αμέσως πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό. «Μόλις μου είπε για μήνυμα», προσθετει στον «Ταχυδρόμο» ο κ. Γεωργαδάκης «ευτυχώς, αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τότε αντιλήφθηκα ότι με τον αριθμό τη τραπεζικής μου κάρτας δεν μπορεί να καταθέσει χρήματα αλλά μόνο να πάρει!
Κάλεσα τη Δίωξη
Έκλεισα το τηλέφωνο και κάλεσα αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μόλις ανέφερα το περιστατικό μου είπαν ότι υπάρχει και άλλη καταγγελία από γυναίκα επιχειρηματία στο Πήλιο και ότι η υπηρεσία τους ήδη τη διερευνά. Οι συνάδελφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί το κύκλωμα δρά ακόμη», κατέληξε.
Οι παραγγελίες στους φαρμακοποιούς
Σε ό,τι αφορά τη στόχευση της επαγγελματικής ομάδας των φαρμακοποιών, στην Αχαία σ αυτή την περίπτωη, το Alphafreepress, έγραφε προ ολίγων ημερών, μεταξύ άλλλων: «Τηλεφωνούν και συστήνονται δήθεν ως αστυνομικοί, λιμενικοί η εκπρόσωποι άλλου κρατικού φορέα. Τα τηλεφωνήματα, σ αυτή την χρονική περίοδο, απευθύνονται κυρίως σε φαρμακοποιούς και σε άλλους επαγγελματίες, στους οποίους μεταφέρουν «παραγγελίες από την Υπηρεσία τους», για… μαζική αγορά μασκών για τον κορωνοϊό, αντισηπτικών, εκτυπωτών η και άλλων αναλώσιμων υλικών.
Οι δράστες της απάτης, που τις τελευταίες ημέρες κατάφεραν να υφαρπάξουν 60.000 ευρώ από τους λογαριασμούς φαρμακοποιών της Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν και…παζάρια για την τελική τιμή αγοράς. Πάνω στη συζήτηση, με το όπλο της πειθούς που διαθέτουν οι δράστες τέτοιων απατών, ζητούν εξαψήφιο κωδικό τους για την παραγγελία. Στη συνέχεια κάνουν μεταφορά χρημάτων από τους λογαριασμούς και τα ανυποψίαστα θύματα επιβεβαιώνουν τον κωδικό, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά τα χρήματά τους έχουν κάνει φτερά».