Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Ημέρες μνήμες για τη Μάχη της Κοκκινιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Ημέρες μνήμες για τη Μάχη της Κοκκινιάς

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Τιμά την 78η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς και διοργανώνουν εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου.

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, που έγινε στις 6, 7 & 8 Μάρτη 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6 τ’απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Δαβάκη στο Μνημείο Μάχης της Κοκκινιάς. Την ίδια μέρα στις 7 τ’απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας (Π.Τσαλδάρη 10, 1Ος όροφος), ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τιμούν την 78η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς και διοργανώνουν εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου με τίτλο: Δια πυρός και σιδήρου

Προσφυγιά/Κατοχή/Αντίσταση/Μεταπολεμική Ελλάδα. Ομιλητής είναι ο Μάνος Αυγερίδης, Διδάκτορας Ιστορίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΣΚΙ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μια μεγάλη περιπέτεια. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης 1944-2006».Το σενάριο υπογράφουν οι: Μάγδα Φυτιλή, Μάνος Αυγερίδης, Ελένη Κούκη και τη σκηνοθεσία ο Τάσος Γκινοσάτης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις