Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ε αυτό το παραπολιτικό, παρά το γεγονός ότι έρχεται από την Γερμανία, σίγουρα το διαβάσαμε μέχρι την τελευταία λέξη. Αφορά στην πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ενώ ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ τής έκλεψαν το πορτοφόλι χωρίς μάλιστα οι άνδρες της ασφάλειάς της να πάρουν χαμπάρι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, το πορτοφόλι βρισκόταν στην τσάντα της και έκανε φτερά χωρίς ο σωματοφύλακάς της να αντιληφθεί τίποτα. Συμβαίνουν και στις καγκελαρίους αυτά; Κι όμως συμβαίνουν.

Φτωχότερη έγινε η πολιτική ζωή του τόπου, αφού τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από την ζωή η Μαρριέτα Γιαννάκου και ο Δημήτρης Τσοβόλας. Και οι δύο υπουργοί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης σημάδεψαν με τις πολιτικές τους την μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Συλλυπητήρια στους οικείους τους.

 

 

Μόνο θετικά

Μόνο θετικά σχόλια απέσπασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τον CEO της Deutsche Telekom Τιμ Χέτγκες, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πιο γρήγορη από την Γερμανία στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού: «Κάνει μεγάλες προόδους, είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το πόσο σοβαρά, βήμα προς βήμα, πορεύεται η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια νέα εξέλιξη, την οποία δεν είχα δει το 2008».

 

Σημαντική επίσκεψη

Συμβολική, αλλά και ουσιαστική ήταν η επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του δήμου Κατερίνης. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας. Σημαντική και η δήλωσή της αμέσως μετά την επίσκεψη: «Πολύ σημαντικά βήματα είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στο σχολείο, να χειραφετηθούν οι γυναίκες και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και τα στερεότυπα που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και δυσχεραίνουν την κατάκτηση της κοινωνικής ισοτιμίας».

 

Χρηστική πρωτοβουλία

Μια πρωτοβουλία με χρηστικό πρόσημο ανέλαβε η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο για την αποστολή εξειδικευμένου εξοπλισμού προστασίας των Ελλήνων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Ουκρανία. Από το υπουργείο δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς πρεσβειών και προξενείων να να προμηθεύσουν τους δημοσιογράφους, ενώ από την Ελλάδα μετέβησαν στον Ουκρανία αστυνομικοί που μετέφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη. Μπράβο για τα γρήγορα αντανακλαστικά όλων!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις