Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Αρκετές συζητήσεις γίνονται μεταξύ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ για το πού θα κατέβει υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας καλύπτοντας έτσι την θέση της Φώφης Γεννηματά, αλλά υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Πάντως δεν θα είναι μεγάλη η αναμονή, αφού σε λίγο καιρό όλα αυτά θα γίνουν γνωστά, τουλάχιστον στο εσωτερικό του κόμματος.

Ως προϊόν μικροπολιτικής εξέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τα δημοσιεύματα ότι διαφωνεί με τον πρωθυπουργό και μάλιστα στην Βουλή έδωσε σε όλους όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά πληρωμένη απάντηση: «Αν υπήρχε διαφωνία, θα την είχατε διαπιστώσει. Δεν θα καθόμασταν δίπλα δίπλα με τον πρωθυπουργό. Θα με είχε αποπέμψει, δεν θα με ανεχόταν, ούτε εγώ θα κάλυπτα κάτι με το οποίο διαφωνώ».

 

Σιδεροκέφαλος

 Ορκίστηκε βουλευτής στην θέση της Μαριέτας Γιαννάκου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο κ. Σκυλακάκης ήταν ο πρώτος επιλαχών στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Σιδεροκέφαλος να ευχηθούμε.

 

Σπάνια φωτογραφία

Μια σπάνια φωτογραφία ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια ο Νίκος Παπανδρέου με την μητέρα του Μαργαρίτα και τον αδερφό του Γιώργο Παπανδρέου, όπου απεικονίζεται ως μέλος της ΜΚΟ Winpeace που η δημιουργία της ήταν πρωτοβουλία της κας Παπανδρέου. Η ΜΚΟ ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της κας Παπανδρέου και της ακτιβίστριας δημοσιογράφου Zeynep Oral με σκοπό την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Και το μήνυμα της ΜΚΟ για την Ουκρανία, όπως το δημοσίευσε ο κ. Παπανδρέου: «Εμείς οι γυναίκες της Winpeace γνωρίζουμε ότι τα θύματα πολέμου είναι πάντα τα παιδια, οι μητέρες και οι οικογένειες. Είμαστε στο πλευρό των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εκείνων που θα πληρώσουν το τίμημα του πολέμου. Ζητάμε παύση του πολέμου τώρα».

 

Καλότυχος

Η Σοφία Νικολάου γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι πριν λίγες ημέρες και έτσι έχει πλέον δύο γιους με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Δαυλό. Και οι δύο πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Το όνομα του μικρού μάλλον θα είναι Ερμής και εμείς να ευχηθούμε να είναι καλότυχος και υγιής!

 

Και στο εξωτερικό

Εκτός από τα συνεχή ταξίδια του σε ολόκληρη την περιφέρεια, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα ταξιδέψει και στο εξωτερικό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Όπως μαθαίνουμε, τις επομενες ημέρες θα βρεθεί στην Κύπρο, τις Βρυξέλλες, αλλά και το Λονδίνο.

 

Μα δεν θα σχολίαζε;

Ήταν ποτέ δυνατόν να μην σχολιάσει τις κινήσεις της κυβέρνησης ο Παύλος Πολάκης; Όχι βέβαια, γι’ αυτό και σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και απευθύνθηκε μεσω των σόσιαλ μίντια προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Ποιος περιμένεις να σε ανταμείψει; Για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς δεν έχεις κάνει τίποτα και την ίδια στιγμή στέλνεις όπλα! Υγ. Τον Δένδια, τον υπουργό Εξωτερικών γιατί δεν τον κάλεσες στην σύσκεψη; Διαφωνούσε με την αποστολή που οργανωσες ή νομίζεις πως είσαι στρατηλάτης;». Οι απαντήσεις βέβαια δόθηκαν από Μητσοτάκη και Δένδια στην Βουλή και όχι στα σόσιαλ μίντια.

 

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετά παράπονα από βουλευτές για την μη τήρηση του κανονισμού της Βουλής αναφορικά με τον χρόνο ομιλίας των βουλευτών, αλλά και τον αριθμό των βουλευτών που εγγράφονται για να μιλήσουν και τελικά δεν προλαβαίνουν;

Μετά από οκτώ χρόνια

Θυμάστε μια δέσμευση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμρά για δωρεάν wi-fi σε ολόκληρη την χώρα; Από ό,τι φαίνεται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι έτοιμος να το κάνει πράξη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η επεξεργασία αυτού του εγχειρήματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Για να δούμε θα μας εκπλήξει για μια κόμη φορά ευχάριστα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

 

Ήρθαν τα πρόστιμα

Έχουν ήδη βεβαιωθεί τα πρώτα πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την ΑΑΔΕ και παρά τις όποιες πληροφορίες ότι θα σταματούσε η επιβολή τους, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλονται για όσο χρονικό διάστημα οι πολίτες αυτοί παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Λήξις

Από ό,τι φαίνεται, διανύουμε τον τελευταίο μήνα με περιοριστικά μέτρα για την πανδημία στην χώρα μας, αφού πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων θα δώσει το «πράσινο φως» για να αρθεί το σύνολο των υφιστάμενων μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις