Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με τροχαίο: Προσοχή με τους απατεώνες
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τροχαίο: Προσοχή με τους απατεώνες

Απάτη με τροχαίο: Παίρνουν τηλέφωνα και λένε σε ηλικιωμένους ότι τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα. 93χρονη έπεσε στην παγίδα των απατεωνών, παραδίδοντάς τους 9.000 ευρώ.

Σε έξαρση φαίνεται πως βρίσκονται οι τηλεφωνικές απάτες, με το πρόσχημα της πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος ή ακόμα και τη νοσηλεία συγγενικού προσώπου. Σύμφωνα με το lamiareport, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει απανωτά τηλεφωνήματα στη Λαμία από σπείρα απατεωνών που τρομοκρατεί τα θύματά τους (κυρίως ηλικιωμένα άτομα), ώστε να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρουν ότι το παιδί τους προκάλεσε σοβαρό τροχαίο και ως εκ τούτου οφείλουν να δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μην μπλέξει περαιτέρω.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν ευθύς εξ αρχής την απάτη με αποτέλεσμα να κλείσουν το τηλέφωνό τους. Ορισμένες ηλικιωμένες γυναίκες, ωστόσο, λίγο έλειψε να την «πατήσουν». Τρομοκρατημένες από την είδηση που τους μετέφερε ο επιτήδειος, άρχισαν να καλούν τα παιδιά τους ώστε να διαπιστώσουν αν είναι καλά. Όπως επισημαίνει το Lamiareport, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπήρξαν και πάλι κάποια θύματα που έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων. Η δράση των απατεώνων είχε καρποφορήσει στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν σπείρα κατάφερε να αποσπάσει από 93χρονη στη Λαμία ποσό ύψους 9.000 ευρώ.

Όταν η ηλικιωμένη γυναίκα σήκωσε ανυποψίαστη το σταθερό τηλέφωνο άκουσε έναν άνδρα να της λέει ότι είναι γιατρός και ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειάζονται επειγόντως χειρουργείο. Σοκαρισμένη η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε πως έχει το συγκεκριμένο ποσό στο σπίτι της, δηλώνοντας πρόθυμη να το παραδώσει ια το καλό της κόρης της. Μια εύσωμη μελαχρινή γυναίκα πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, αποσπώντας από την ηλικιωμένη τα λεφτά.

Τα «μαϊμού» τροχαία στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

Φυσικά, η δράση των συγκεκριμένων σπειρών δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την Ελληνική Αστυνομία όπως σας έχει ενημερώσει πρόσφατα το carandmotor. Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι που θα τους οδηγήσει κατευθείαν στους δράστες. Η αστυνομία επισημαίνει ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες να μη δίνουν τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας, όπως τον αριθμό και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV), όπως επίσης να μην παρέχουν ποτέ σε τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP, που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πηγή:lamiareport
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις