Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Μαθητικός διαγωνισμό σχεδίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Μαθητικός διαγωνισμό σχεδίου

Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να αναζητήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους.

Μαθητικό διαγωνισμό σχεδίου για έργα χαρακτικής με θέμα: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Προσφυγιά – Κοινωνία – Δημιουργία» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.). Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να αναζητήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, μελετώντας σε βάθος τα αίτια και τις συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, καθώς και το αποτύπωμα που άφησε το συγκεκριμένο γεγονός στην πόλη της Νίκαιας, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνης της χαρακτικής δουλεύοντας σ’ ένα οργανωμένο εργαστήριο.

Οι μαθητές/τριες καλούνται να προβληματιστούν και να εργαστούν δημιουργικά εμπνεόμενοι από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Κέντρο έρευνας και πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι αφηγήσεις προσφύγων, ιστορικά αρχεία, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, λογοτεχνικά βιβλία και άλλα. Στην προσπάθεια τους αυτή μπορούν να συνεργαστούν με σχετικούς φορείς, συλλόγους, προσφυγικά σωματεία, μουσεία, κλπ. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Σχέδια που θα επιλεγούν από επαγγελματίες χαράκτες θα μετατραπούν σε χαρακτικά έργα, ενώ τρία σχέδια θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών και τα έργα μπορούν να αποστέλλονται έως τις 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις