Πάτρα - Νικολούλη:"Έτσι έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα"
Μάρτυρας “κλειδί” μίλησε χθες βράδυ στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα όσα είπε ανατρέπουν τα δεδομένα για την άτυχη Τζωρτζίνα, την εννιάχρονη που πέθανε στις αρχές του 2022. “Ήξερα την ιστορία της οικογένειας. Έχεις κηδεύσει το δεύτερο παιδί σου λίγους μήνες πριν και έχεις ένα τετραπληγικό παιδί. Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη που δεν θα ήξερα τι να της πω” δήλωσε ο μάρτυρας στην Αγγελική Νικολούλη. “Εξηγούσε ότι είναι πολύ δυνατό παιδί η Τζωρτζίνα, γιατί ήταν εκείνη που βρήκε την αδελφή της πεθαμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, ήταν ατάραχη. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…” πρόσθεσε στην εκπομπή του Mega.
“Ρώτησα αν είχε συμβουλευτεί κάποιον ψυχολόγο για την ίδια ή το παιδί και μου απάντησε πως δε χρειάστηκε, γιατί η Τζωρτζίνα που βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια του, το ξεπέρασε”, ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας ανατριχίλα με τις περιγραφές του.
“Έτσι έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα”
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν και άλλα στοιχεία σχετικά με τη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα και όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες στο Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με την χθεσινή εκπομπή “Live News” του Mega, η 8η Απριλίου 2021 είναι η κρίσημη ημέρα, κατά την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο η 9χρονη, ενώ είχε οριστεί το δεύτερο ραντεβού σε δικηγορικό γραφείο της Πάτρας για να προχωρήσει το διαζύγιο των δύο γονιών της. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου στο Mega, η μικρή Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να αναφέρει πως είχε σπασμούς οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις, όπως για παράδειγμα το εγκεφαλογράφημα. Οι γιατροί αναφέρουν πως εάν υπήρχαν σπασμοί, τότε αυτοί θα είχαν καταγραφεί στο εγκεφαλογράφημα.
Επιπλέον, ποτέ δεν διαπιστώθηκε στο παιδί βρογχοπνευμονία ή άλλα νοσήματα, όπως είχε αναφέρει παλιότερα η μητέρα σε συνέντευξή της.
Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, κατάφερε να ζήσει χάρη στη νοσοκόμα, η οποία βρισκόταν σε κοντινό σημείο και θεώρησε ότι η μητέρα της μικρής χτυπούσε το κουδούνι για κάτι απλό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μητέρα πήγε στο γραφείο των γιατρών και τους ειδοποίησε ότι χτυπάει το μηχάνημα, χωρίς να σημάνει ένα σημαντικό συναγερμό. Η νοσοκόμα, η οποία ευτυχώς δεν βρισκόταν σε άλλο θάλαμο, είδε το παιδί μελανιασμένο και έβαλε τις φωνές. Για όλα τα παραπάνω θα υπάρξουν καταθέσεις τριών γιατρών και τριών νοσηλευτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Ήδη τα νοσοκομεία στέλνουν στις Αρχές λίστες για όσους πρόκειται να καταθέσουν. Υπολογίζεται ότι από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο θα καταθέσουν 20 άτομα, νοσηλευτές και γιατροί και θα επιβεβαιώσουν όσα αναφέρθηκαν.
Η θεία αποκαλύπτει τι συνέβη τη νύχτα και το πρωί με τη μικρή Ίριδα
Η αδελφή της Ρούλας, της μητέρας από την Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν. «Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και το πρωί της έδωσε κρέμα, αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα» σημείωσε. «Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα του τι ώρα πέθανε το παιδί. Περιμέναμε την ιατροδικαστή να βγάλει την ώρα του θανάτου. Δεν μου έκανε κάτι εντύπωση, ήταν μια χαρά το παιδί και το προηγούμενο βράδυ. Δεν ήταν δυνατό το κλάμα του, σαν νιαούρισμα, ήταν κάτι που το έκανε συχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού.
«Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Στη γωνία της κούνιας η Ρούλα με τον Μάνο είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το παρέδιδαν στον ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.
Παιδοκαρδιολόγος εξηγεί γιατί «είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»
«Ανοιχτό βιβλίο» στα social media η μητέρα των τριών παιδιών
Προβληματίζουν οι αναρτήσεις της δραστήριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μητέρας, που έχασε και τα τρία κοριτσάκια της από αιφνίδιο θάνατο μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια. Τι έγραφε σε ανάρτηση της το 2019 για τους γονείς ενός αγοριού 2,5 ετών που καταπλακώθηκε από στρώμα, βρίσκοντας ασφυκτικό θάνατο: «Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί που είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξυπνήσανε στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω πραγματικά…». Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η μικρή Ίριδα πέθανε στην κούνια της, όταν έπεσε για ύπνο το βράδυ και βρέθηκε νεκρή στις 11.30 το επόμενο πρωί…
Τον Δεκέμβριο του 2020 η μητέρα των τριών παιδιών είναι ιδιαιτέρως επικριτική για επικείμενη αποφυλάκιση άλλης νεαρής μητέρας, η οποία άφησε στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα το νεογέννητο κοριτσάκι της, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από πνιγμό. Έγραφε τότε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη… Απορώ αυτό το θηλυκό πως μπορεί ακόμα και δεν έχει αυτοκτονήσει από τις τύψεις. Η κυρία τώρα θα βγει, θα κάνει ζωάρα με καφεδάκια, ποτάκια κτλ και η ψυχούλα χάθηκε για πάντα».
Η 33χρονη μητέρα μοιράζεται συχνά τις σκέψεις της με διαδικτυακούς αγνώστους ζητώντας την άποψή τους. Δημοσιοποιεί τον προβληματισμό της για το αν και άλλες γυναίκες έχουν παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του συζύγου τους σε σχέση με την εγκυμοσύνη. Η ίδια δείχνει να εμπιστεύεται τα μέλη των διαδικτυακών ομάδων για όλα τα προβλήματα υγείας της, από δυσανεξία, μέχρι και… μια ιδιάζουσα περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών.
Οι δημοσιεύσεις της, που παρουσιάζονται στο «Φως στο Τούνελ», είναι αποκαλυπτικές.