Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζαχάροβα – Ελλάδα: Η απάντηση του Θεοδωρικάκου στη Ρωσία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχάροβα – Ελλάδα: Η απάντηση του Θεοδωρικάκου στη Ρωσία

Ζαχάροβα - Ελλάδα: Δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα αλλά οι πράξεις του Πούτιν, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

“Aυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία εξαπέλυσε «καρφιά» κατά της στάσης της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε ό, τι αφορά τις… νουθεσίες της ρωσικής πρεσβείας για το ποιο κανάλι να βλέπουν οι Ελληνες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε, μιλώντας στο Mega, πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει. Παράλληλα, αναφερόμενος στο προσφυγικό κύμα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως κανείς δε θα μπει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο, και αυτό αφορά και τους Ουκρανούς πρόσφυγες. «Παράνομη μετανάστευση δε θα υπάρξει» είπε, λέγοντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο από την αστυνομία για να ελεγχθούν οι πρόσφυγες.

«Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενώ υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου υπάρχουν και Ελληνες ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς. Στο ερώτημα πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις επικρίσεις της Ρωσίας για την ελληνική στάση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. «Έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης την Ουκρανία γιατί έχει δεχτεί απρόκλητη επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις