Διακίνηση κοκαΐνης: Οικογενειακή υπόθεση

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης: Οικογενειακή υπόθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση κοκαΐνης: Στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότηες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικά δισκία.

08.03.2022 | 08:44

Μπροστά σε μία άκρως δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι αστυνομικοί του της Ασφάλειας Καλαμάτας, όταν έφθασαν σε δύο άτομα, τα οποία είχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν κοκαΐνη και άλλα είδη ναρκωτικών. Επρόκειτο για πατέρα και γιο. Μάλιστα ο πρώτος υπηρετούσε ως λιμενικός, ενώ ο δεύτερος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός. Σύμφωνα με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δύο κατηγορούμενοι, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. «Ο ένας, ο οποίος τυγχάνει λιμενικός, κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος», σημειώνει στην επίσημη ενημέρωση η Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο συνταξιούχος αστυνομικός έχει κατηγορηθεί και πάλι στο παρελθόν για ίδιες υποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την έρευνα η Αστυνομία σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων). Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δέκα πέντε ισοβαρείς ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 7,5 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων, 207 ναρκωτικά δισκία, 22 σπόροι κάνναβης, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα ζευγάρι χειροπέδες και το χρηματικό ποσό των 2.010 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ο αξιωματικός του Λιμανεικού

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, που συλλαμβάνεται λιμενικός για τον ίδιο λόγο. Η Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε συλλάβει αξιωματικό του Λιμενικού που εμπλεκόταν σε εμπόριο κοκαΐνης και κάνναβης. Από το κύκλωμα που είχε στηθεί γύρω από τον αξιωματικό -ήταν πέντε ιδιώτες- προμηθευόταν κοκαΐνη και μέλος της show biz. Η ομάδα, χρησιμοποιούσε, τότε, κωδικές ονομασίες, όπως «μαύρο» «τέτοιο» «τσοπάνης» «ψάρια» «κορίτσια», «κυδώνια» για να περιγράψουν τα μέλη στις μεταξύ τους συνομιλίες το είδος των ναρκωτικών που διακινούνταν.

Exit mobile version