Πόση ώρα βράζουμε το μπρόκολο: Ο σωστός χρόνος βρασίματος είναι πολύ βασικός
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα πράσινα λαχανικά. Ο σωστός χρόνος βρασίματος είναι πολύ βασικός για να διατηρηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου. Ούτε ωμό αλλά ούτε και πολύ βρασμένο.
Πώς θα το καταφέρετε;
Αφού το πλύνετε καλά το κόβετε σε ίσα μέρη για να πετύχετε ομοιόμορφο βράσιμο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μπρόκολο και τη γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό -μην σκεπάζετε ποτέ το μπρόκολο με νερό μέχρι πάνω. Ρίχνετε μέσα αλάτι και λεμόνι. Την σκεπάζετε καλά με το καπάκι και αφού πάρε βράση την αφήνετε στη φωτιά από 2-10’ αναλόγως πόσο μαλακό θέλετε το μπρόκολο. Αν θέλετε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του και όλα τα θρεπτικά του συστατικά 2’-3’, αφού πάρει βράση, είναι αρκετός χρόνος για να μαλακώσει το κοτσάνι και να βράσει το μπρόκολό σας.
Tips. Για να φτιάξετε μπρόκολο σαν σε ατμό τότε παίρνετε ένα μπολ βάζετε μέσα μία μερίδα μπρόκολο, μισή κούπα νερό και το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για το πολύ 2’-3’.