Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα: Δύο κόλπα για να μην σου ξανασυμβεί
PLUS

Πώς να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα: Δύο κόλπα για να μην σου ξανασυμβεί

Πώς να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα: Τα μπιφτέκια καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουμε στη σχάρα.

Ακολουθούν κόλπα για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στα σχάρα, ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλοι στην προσπάθειά τους να φτιάξουν το αγαπημένο φαγητό. Τα μπιφτέκια, πραγματικά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, μπορεί να μοιάζουν απλά σαν φαγητό αλλά θέλουν ταλέντο και στο φτιάξιμο και στο ψήσιμο. Βρήκαμε τα κόλπα για να μην μας κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα.

Μπιφτέκια στη σχάρα το κόλπο για να μην κολλάνε
Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα. Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ. Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

Μπόνους κόλπο: Μην γυρίζετε τα μπιφτέκια πολύ νωρίς. Οταν έχουν ήδη καλοψηθεί και έχουν κάνει την κρούστα τους, είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν καθώς τα γυρίζετε και πιο εύκολο να ξεκολλήσουν από τη σχάρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις