Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο; Τι είναι το μαλακό βούτυρο; Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως του κέικ, των cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας. Όταν το βούτυρο είναι μαλακωμένο ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια αχνοκίτρινη κρέμα με υφή σαν σαντιγί. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έχουμε στο τέλος αέρινο, φουσκωτό και αφράτο κέικ. Πάμε να δούμε πώς να μαλακώσεις το βούτυρο; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το μυστικό στο site της.
Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και είναι παγωμένο;
Τρίψε το παγωμένο βούτυρο στον χοντρό τρίφτη και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλόκοψε το βούτυρο με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό βούτυρο, να ανακατευτεί σε όλα τα μείγματα.
Βάλε το παγωμένο βούτυρο σε σακουλάκι τροφίμων. Χτύπησέ το με τον πλάστη ή με άλλο βαρύ αντικείμενο να γίνει πλατύ και πολύ λεπτό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μείγμα σφολιάτας.
Βάλε 2 φλ. νερό σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και σε 2-3′ αυτό θα πάρει βράση. Βάλε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα άλλο φαρδύ μπολ. Ακούμπησε το μπολ με το βούτυρο δίπλα σε αυτό με το βραστό νερό και κλείσε την πόρτα του φούρνου. Χωρίς να βάλεις σε λειτουργία το φούρνο, το βούτυρο θα μαλακώσει σε λίγα λεπτά από τους καυτούς ατμούς του νερού.
Τέλος, μπορείς να βάλεις το βούτυρο σε μπεν μαρί για να μαλακώσει. Προσοχή μην λιώσει γιατί θα αλλάξει η σύσταση του μίγματος και αν πρόκειται για κέικ, το κέικ δεν θα πάρει όγκο στο τέλος.