Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία έκλεβε καταστήματα στην Αττική: Τα βίντεο ντοκουμέντα και οι διάλογοι
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία έκλεβε καταστήματα στην Αττική: Τα βίντεο ντοκουμέντα και οι διάλογοι

Συμμορία έκλεβε καταστήματα στην Αττική: Προφυλακίστηκαν τα πέντε μέλη της συμμορίας

Προφυλακίστηκαν τα πέντε μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται ότι είχαν κάνει 97 κλοπές από διάφορα καταστήματα στην Αττική, με οικονομικό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 400.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχαν συλληφθεί 5 άτομα αλβανικής καταγωγής στις 9 Μαρτίου, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της συμμορίας. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με τα μέλη της να προβαίνουν, σε καθημερινή βάση, σε κλοπές από καταστήματα λιανικού εμπορίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, αρχικά χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης, των στοχοποιημένων καταστημάτων, επιλέγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη στιγμή τέλεσης της κλοπής.

Έμπαιναν στα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα αντικλεπτικά συστήματα που βρίσκονταν στις εισόδους. Μάλιστα, για να μην εντοπιστούν, άλλαζαν τις περιοχές στις οποίες χτυπούσαν  και απέφευγαν να… επισκέπτονται το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά. Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στις οικίες των μελών και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν και τα αποθήκευαν σε χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Δείτε βίντεο από τη δράση της συμμορίας

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν άμεσα προς πώληση σε τρίτους, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, στην Αλβανία όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας μέλους της οργάνωσης.

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν υπό τις εντολές του. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν κλοπή και συμμετείχε και με φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των κλοπών. Μόλις είχε στην κατοχή του τα κλοπιμαία, ενημέρωνε την 25χρονη να αναζητήσει ενδιαφερόμενους αγοραστές. Επίσης, ο ίδιος μίσθωνε και την «καβάτζα» όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία.

Υπαρχηγός ήταν ο 39χρονος, ο οποίος επίσης συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθόσον ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην γειτονική χώρα, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων. Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές), τρεις τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, τέσσερα αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 4.545 ευρώ.

(Βίντεο από enikos.gr)
Οι διάλογοι των μελών της συμμορίας
1η συνομιλία

-Εδώ έχει μεγάλα λάπτοπ

-Πού;

-Εδώ στο…. (γνωστό κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη)

-Έχει λάπτοπ, τα παίρνεις;

-Τα παίρνεις ρε φίλε, αλλά θέλεις μεγάλη τσάντα, γιατί είναι μεγάλα.

-Δεν τα παίρνει η δική μας η τσάντα;

-Όχι δεν τα παίρνει γιατί είναι μεγάλα

2η συνομιλία

-Πήγα μια στα … (γνωστό πολυκατάστημα με είδη για το σπίτι)

-Α στα… είσαι; Και εγώ θα αφήσω την τσάντα και πάμε μετά

-Το έκανα μια και θα φύγω από εκεί. Δεν έχει πολύ κόσμο

-Μια κάντο αδερφέ, μην το κόψεις

-Φεύγω εγώ δεν έχει κόσμο

-Τα πήρα εγώ τα κοστούμια εκεί, ήταν κάτι άλλα που άφησα. Δεν μπορούσα να πάρω άλλα.

(Βίντεο από enikos.gr)
3η συνομιλία

-Πάμε Αγία Παρασκευή. Τελείωσες;

-Βγήκα έξω εγώ. Δεν το γέμισα ολόκληρο γιατί αυτή έκανε σαν την τρελαμένη. Ξέρεις πως κινούνται μέσα τώρα;

-Και εγώ δεν την γέμισα πολύ την τσάντα. Με καταλαβαίνεις; Γιατί ήθελα να πάρω από αυτή την μπλούζα. Δεν ήταν η πο@@@α εκεί; Ήθελα να πάρω αυτές τις μπλούζες. Ηταν εκεί και γι’ αυτό δεν πήρα. Αυτή αυτή μου ήρθε μέχρι πάνω. Εγώ σου είπα μην είναι εκείνη η μελαχρινή? Αυτή η μελαχρινή ήταν.

4η συνομιλία

-Έλα

-Έλα μπούμπι. Σε 20 λεπτά έρχομαι. Πάω τα πράγματα στην αποθήκη.

-Να ετοιμάσω το φαγητό;

-Θα σε πάρω.

-Θα πάμε στα παιχνίδια μετά; Τι θα κάνουμε;

-Θα πάμε

5η συνομιλία

-Έλα ζωή μου.

-Σου έστειλα στο viber. Πήραμε δύο τέτοια, ήταν 320 ευρώ.

-Έλα ζωή μου.

-Πήραμε δύο απ’ αυτά στον… (κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη). Ήταν 320, κομπιούτερ.

-Καλά έκανες. Πήρες ένα εσύ;

-(ακατάληπτο)

-Έλα ζωή μου

-(ακατάληπτο)

-Καλά έκανες. Τι σου είπε;

-Τι να πει;

-Σου έστειλα στο viber.

-Το είδα, το είδα.

-Είναι κομπιούτερ αυτό.

-Περίμενε μην του το δείξεις αυτουνού μήπως το κρατήσουμε για μας. Να δούμε τι είναι

-Όχι μωρέ, φύγε. Τι τα θες τα κομπιούτερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις