Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύροι μαχητές – Ουκρανία: Χιλιάδες εθελοντές πολεμιστές στο πλευρό της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Σύροι μαχητές – Ουκρανία: Χιλιάδες εθελοντές πολεμιστές στο πλευρό της Ρωσίας

Σύροι μαχητές - Ουκρανία: Kάπου 40.000 μαχητές προσήλθαν για να εγγραφούν στους καταλόγους.

Kάπου 40.000 μαχητές από τον συριακό στρατό και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές του προσήλθαν για να εγγραφούν στους καταλόγους, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας κι είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ουκρανία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας αντιπολιτευόμενης στο καθεστώς Άσαντ ΜΚΟ, που έχει την έδρα της στη Βρετανία και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ της WSJ.

Ρώσοι αξιωματικοί, που αναπτύχθηκαν στη Συρία στο πλαίσιο της επέμβασης της Μόσχας το 2015 για να υποστηρίξουν το καθεστώς στη Δαμασκό, ενέκριναν τις αιτήσεις 22.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν. Πρόκειται για μέλη του τακτικού στρατού της Συρίας ή φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, που σχηματίστηκαν από τη Ρωσία και διαθέτουν εμπειρία σε μάχες σε αστικά κέντρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τουλάχιστον άλλοι 18.000 μαχητές θα τεθούν υπό την ηγεσία της ρωσικής ιδιωτικής παραστρατιωτικής εταιρείας Wagner, που έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, δήλωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν έχει διαπιστώσει προς το παρόν αναχώρηση Σύριων νεοσύλλεκτων για την Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Συρία, είναι ευπρόσδεκτοι να πολεμήσουν στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ρώσοι αξιωματικοί, σε συντονισμό με τον συριακό στρατό και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές, έχουν ανοίξει στρατολογικά γραφεία σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης διέψευσε ότι διεξάγεται στρατολόγηση μαχητών προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις