Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League: Με το κυάλι οι Έλληνες παίκτες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Με το κυάλι οι Έλληνες παίκτες

Super League: Εάν αθροίσουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ και στις 6 ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα) βγάζουμε μια… εντεκάδα! Και έχουμε και επτά…αναπληρωματικούς!

Έστω και αργά η ηγεσία της ΕΠΟ φαίνεται πως άκουσε τα σχόλιά μας και όπως λέει «θέλει να το κάνει άμεσα πράξη»! Έτσι στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου «έπεσε» στο τραπέζι η δική μας θέση-πρόταση «να γίνει υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην εντεκάδα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1»! Βέβαια η ΕΠΟ… προχώρησε την πρόταση λίγο πιο κάτω. Για την Σούπερ Λίγκα 2, για την Β’ Εθνική κατηγορία δηλαδή, θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή επτά Ελλήνων παικτών! Στην πρόταση αυτή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεσμεύτηκαν και θα τοποθετηθούν στην επόμενη συνεδρίαση. Σκοντάφτουν, έχουν επιφυλάξεις πιο σωστά σε μια τέτοια απόφαση της ΕΠΟ, «λόγω της υφιστάμενης ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ελεύθερη συμμετοχή των παικτών στην εντεκάδα των ομάδων»!

Όμως αυτό που βλέπουμε τελευταία στις ελληνικές ομάδες δεν έχει προηγούμενο! Στα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής του… μίνι πρωταθλήματος, των πλέι οφ, είδαμε ομάδες, οι οποίες όχι μόνο στην εντεκάδα τους δεν είχαν Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε και στον πάγκο! Ακούγεται κάπως… Είναι όμως πέρα για πέρα η αλήθεια! Στον αγώνα Ολυμπιακού-Άρη (2-1) αγωνίστηκαν συνολικά τέσσερα ελληνόπουλα! Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Στην εντεκάδα του Ολυμπιακού έπαιξαν ο Βρουσάι, ο Μανωλάς, ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας! Υπήρξε μάλιστα κάποιο χρονικό διάστημα που οι 4 Έλληνες έγιναν 3 λόγω αντικατάστασης από τον προπονητή! Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, η εντεκάδα που παρέταξε ο Άρης αποτελείτο μόνο από ξένους ποδοσφαιριστές, που είχαν έρθει από κάθε γωνία του πλανήτη! Αλλά και στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης έψαχνες με το…φανάρι να βρεις ένα ελληνόπουλο! Και ναι ήταν ο τερματοφύλακας Σιαμπάνης!

Μια ενδεκάδα με το ζόρι

Στο αθηναϊκό ντέρμπυ στη Λεωφορο μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ (1-1) έπαιξαν συνολικά επτά ελληνόπουλα! Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε 4! Τον Διούδη, τον Κώτσιρα, τον Κουρμπέλη και τον Χατζηγιοβάνη! Και στην εντεκάδα της ΑΕΚ συμπεριελήφθησαν 3! Ο Τζαβέλλας, ο Μήτογλου και ο Μάνταλος! Στον πάγκο ο Παναθηναϊκός είχε 2 Έλληνες ποδοσφαιριστές και η ΑΕΚ μόνο έναν!  Στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) έπαιξαν πέντε ελληνόπουλα! Ένας με τον ΠΑΟΚ ο Μιχαϊλίδης και 4 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Οικονομόπουλος, ο Κάργας, ο Λώλης και ο Παντελάκης. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ «έκατσαν» 3 ελληνόπουλα. Ο Ταλιχμανίδης , ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας. Ενώ σε αυτόν του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Σούλης, ο Σιόντης και ο Ρίζος.

Εάν αθροίσουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ και στις 6 ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα) βγάζουμε μια… εντεκάδα! Και έχουμε και επτά…αναπληρωματικούς! Πάλι καλά. Η κατάσταση στις άλλες ομάδες είναι χειρότερη! Στο ρόστερ τους οι ξένοι παίκτες κυριαρχούν! Και εδώ σπάνια βλέπεις να αγωνίζονται περισσότεροι από 3 άντε 4 Έλληνες παίκτες! Ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Αστέρας, ο Παναιτωλικός, ο Βόλος, ο Ιωνικός, ο Ατρόμητος, η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης χρησιμοποίησαν σε όλα τα παιχνίδια τους σχεδόν μόνο ξένους ποδοσφαιριστές!

 

Ύστερα από όλα αυτά θεωρώ πως εάν οι ομάδες μας εξακολουθήσουν να παίζουν με ξένους και δεν χρησιμοποιούν περισσότερα Ελληνόπουλα στους αγώνες τους, τότε σε λίγα χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες για την Εθνική μας ομάδα! Πρέπει λοιπόν ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ, οι ομάδες μας, να οργανώσουν…φυτώρια με ελληνόπουλα ταλέντα. Και Δόξα τον Θεό υπάρχουν πολλά στην Επαρχία. Μόνο έτσι δεν θα έρχονται στην χώρα μας ξένοι ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας. Δεν θα χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τις ομάδες μας. Και η Εθνική δεν θα έχει πρόβλημα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις