Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί σύντομα», δηλώνει ο Τζόνσον
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί σύντομα», δηλώνει ο Τζόνσον

Ουκρανία ΝΑΤΟ: Οι δηλώσεις που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μετά την διακοπή της εισαγωγής αυτών των προϊόντων από τη Ρωσία, μίλησε και για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Η διακοπή των εισαγωγών έγινε λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν υπάρχει περίπτωση η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα», είπε ο Τζόνσον, αφού ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε την Τρίτη (15/3) ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία έχουν πάρει «μία ρεαλιστική τροπή».

Ο Τζόνσον, πραγματοποιεί επίσκεψη σε χώρες του Κόλπου προκειμένου να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στη σύνοδο των ηγετών της JEF (Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη), μιας στρατιωτικής συμμαχίας της οποίας ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε την αγανάκτησή του που η χώρα του δεν έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά πρόσθεσε: «Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει απλώς να τη δεχθούμε ως έχει».

«Ο λαός της Ουκρανίας θα αποφασίσει»

Ο Τζόνσον μίλησε σε δημοσιογράφους στο Αμπού Ντάμπι και είπε: «Μίλησα με τον Βολοντίμιρ ξανά χθες και φυσικά κατανοώ τι λέει για το ΝΑΤΟ και την ρεαλιστικότητα της θέσης του. Και όλοι πάντα λέγαμε – το έχουμε ξεκαθαρίσει στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν – ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα». Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας πρέπει να ληφθούν «από τον ουκρανικό λαό» και «τον εκλεγμένο ηγέτη του», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «να στηρίζει» τον Ζελένσκι.

«Και το πιο σημαντικό είναι να σταματήσουμε την επιθετικότητα του Πούτιν, οι απολύτως βάρβαρες επιθέσεις του εναντίον της Ουκρανίας πρέπει να σταματήσουν και δεν θα πρέπει να πετύχουν, όπως δεν έχουν πετύχει», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις