Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης: Οι αναφορές επικεντρώνονται σε όσα γίνονταν από την εποχή που η 33χρονη γνωρίστηκε με τον 30χρονο.
Πληροφορίες για τη σχέση που είχαν ο Μάνος Δασκαλάκης με την Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν και κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, έδωσε για πρώτη φορά άτομο από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Οι αναφορές επικεντρώνονται σε όσα γίνονταν από την εποχή που η 33χρονη γνωρίστηκε με τον 30χρονο, οι γονείς του οποίου «δεν ήθελαν για νύφη τη γυναίκα που έμελλε να γίνει μητέρα των παιδιών του, αφού δεν τους άρεσε ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά της».
«Ήταν πολύ καταπιεστική και έφτανε στο σημείο να εκβιάζει. Εγώ ήξερα για προβλήματα που δημιουργούσε σε προηγούμενες σχέσεις της» είπε και συνέχισε: «Ήξερα ότι τσακώνονταν αλλά μετά τους βλέπαμε και πάλι μαζί. Δεν ήθελαν να δείχνουν προς τα έξω αυτά που συνέβαιναν. Εκείνη ήταν ένας περίεργος χαρακτήρας. Αυτάρεσκη και ισχυρογνώμονων». Το άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας από την Πάτρα τόνισε πως περιμένει να ολοκληρωθεί η μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να μάθει τι συνέβη με τον χαμό των τριών παιδιών, πώς και γιατί έφυγαν από τη ζωή, χωρίς οι γιατροί να έχουν καταλήξει σε ξεκάθαρα συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου τους.
«Ήταν δύσκολη σαν φίλη και σαν μαθήτρια» είπε πρώην συμμαθήτρια της Πισπιρίγκου
Για τον χαρακτήρα της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε στον ΣΚΑΪ μια συμμαθήτριά της, με την οποία «έκαναν παρέα άλλα έκοψαν σύντομα». «Ήμασταν συμμαθήτριες στο σχολείο, στο γυμνάσιο και ψιλοκάναμε παρέα στην αρχή, αλλά σταματήσαμε αρκετά σύντομα, γιατί είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη κοπέλα, οπότε αποφάσισα να κόψω κάθε επαφή. Δεν ήταν πάρα πολύ εύκολο να κάνει παρέες, ούτε σαν μαθήτρια ήταν εύκολη, ούτε σαν φίλη ήταν εύκολη και συνήθως τσακωνόταν με τις παρέες που είχε. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί, «έπαιρνε φωτιά» λίγο εύκολα, πάντα έλεγε ιστορίες που ακουγόντουσαν λίγο παρατραβηγμένες» είπε η συμμαθήτρια της 33χρονης.
Για τις απόπειρες αυτοκτονίες που φημολογείται ότι είχε κάνει, ανέφερε πως «έτσι ακουγόταν, ξέρω σίγουρα ότι για ένα διάστημα έλειπε από το σχολείο για πολύ καιρό και όταν γύρισε πίσω ήταν λίγο διαφορετική, ήταν λίγο αλλαγμένη. Είχε κάποια θέματα υγείας, όπως μου είχε πει». Για τον θάνατο των τριών παιδιών, είπε: «Είμαι σοκαρισμένη, μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι είχε τρία παιδιά, και τα έχασε και τα τρία. Έχω τις αμφιβολίες μου, όχι ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι, προς θεού».
«Πρόκειται μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση»
Για τις δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών και ιδίως του προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέοντος, που αφορούν στη σπάνια αλληλουχία θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, Ελένη Ζαγγελίδου.
«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύπαθη κατάσταση και μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση με διαφορετική συμπτωματολογία ανά περιστατικό κι ενώ έχει περάσει αρκετός χρόνος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους θανάτους, που αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνησή τους…» είπε αρχικά η κ. Ζαγγελίδου. Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι «επανεξετάζονται» οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, διότι κάτι διέφυγε της προσοχής των συναδέλφων σας, είπε: «Κάθε άλλο. Τα πορίσματα είναι επαρκέστατα. Και οι δύο συνάδελφοι έκαναν τα πάντα στο διαγνωστικό πεδίο. Μια χαρά και σωστά έγιναν όλες οι διαδικασίες».
«Ένα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο»
Για τη δεύτερη «ανάγνωση» των δύο ιατροδικαστικών εκθέσεων από την άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκο Καρακούκη, η κ. Ζαγγελίδου ανέφερε πως «ορθά ελήφθη αυτή η απόφαση, διότι επήλθε και τρίτος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας και άρα μεταπηδήσαμε στο στατιστικά αδύνατο. Προέκυψε, λοιπόν, μια μεγάλη καχυποψία και εκρίθη σωστά ότι πρέπει να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που να «συνδέει» και τους τρεις θανάτους. Εννοώ ότι στατιστικά είναι απίθανο να μην υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις τρεις απώλειες, είτε παθολογικής υφής, είτε λόγω παρέμβασης εξωγενούς παράγοντα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα και της τρίτης ιατροδικαστικής εξέτασης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και την ολοκλήρωση των γενετικών εξετάσεων των γονέων…».
«Συζητώ με συναδέλφους μου. Ένα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα. Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Έχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι… Διόλου απίθανο να πληροφορηθούμε, σε εύθετο χρόνο, ότι θα δούμε αυτή τη σπάνια, θλιβερή ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες» πρόσθεσε, ολοκληρώνοντας τις σκέψεις της για την υπόθεση.