Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν: Στην αντεπίθεση το Κρεμλίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν: Στην αντεπίθεση το Κρεμλίνο

Δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν: Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές».

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές». Mάλιστα επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά. Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και «δολοφονικό δικτάτορα», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει ο Μπάιντεν

Η χρήση της φράσης «εγκληματίας πολέμου» από τον Τζο Μπάιντεν έγινε την ίδια ημέρα με την ομιλία Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο, στην οποία ο πρόεδρος της Ουκρανίας επανέλαβε την έκκληση της χώρας του για επιβολή αποκλεισμού του εναερίου χώρου της και αναφέρθηκε, σε δραματικό τόνο, στην 11η Σεπτεμβρίου και το Περλ Χάρμπορ. Στην πρώτη αντίδρασή του στην ομιλία Ζελένσκι, ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για έναν ιδιαίτερα πειστικό και σημαντικό λόγο, ενώ ευχαρίστηκε τον Ουκρανό πρόεδρο για το παθιασμένο μήνυμα που απήυθηνε στο Κογκρέσο.

Μερικές ώρες μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποστολή πρόσθετης στήριξης στη χώρα, ύψους 800 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας, έτσι, τη συνολική βοήθεια σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόλις την τελευταία εβδομάδα. Πρόκειται για άμεσες μεταφορές εξοπλισμού από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στον ουκρανικό στρατό. Την ίδια ώρα, πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι θέλει ο κόσμος να θυμίζει «αμερικάνικο μπαρ», όπου οι Αμερικανοί θα έχουν το πάνω χέρι. Η Ρωσία δεν τρέφει πλέον αυταπάτες ότι μπορεί να επαφίεται στη Δύση και δεν πρόκειται να αποδεχθεί έναν κόσμο, όπου θα κυριαρχούν οι ΗΠΑ, που θέλουν να ενεργούν ως «παγκόσμιος σερίφης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις