Μαροκινές φακές. Η τέλεια αυτή συνταγή για φακές, λίγο διαφορετικές, σίγουρα πικάντικες και λίγο διαφορετικές από τα συνηθισμένα, έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: Δεν υπάρχουν δοσολογίες. Υπάρχουν υλικά συνταγής αλλά βάζετε επιλέγετε εσείς τις ποσότητες, ανάλογα με το γούστο σας.
Υλικά συνταγής για μαροκινές φακές
Φακές
Βούτυρο
Λάδι
Κύμινο, κουρκουμά, πάπρικα, τσίλι, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Γάλα ή υποκατάστατο γάλακτος
Λεμόνι
Νερό!
Εκτέλεση συνταγής για φακές μαροκινές
Τρίψτε το σκόρδο και κόψτε το κρεμμύδι.
Βάλτε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι αρχικά και στην πορεία προσθέστε το σκόρδο.
Προσθέστε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι.
Προσθέστε τις φακές
Αφού τις γυρίσετε μια φορά στην κατσαρόλα προσθέστε το νερό. Αν βάλατε μια κούπα φακές, θα βάλετε τρεις κούπες νερό. Αυτή είναι η αναλογία.
Ανακατέψετε και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Αν χρειαστεί στην πορεία προσθέστε νερό.
Λίγο πριν βγάλετε τις φακές προσθέστε λίγο βούτυρο.
Μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο, προσθέστε το γάλα.
Βράστε για ακόμη πέντε λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πηχτή σάλτσα. Προσοχή, δεν φτιάχνουμε σούπα!
Πριν τις κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε λίγο λεμόνι και στο τέλος το αλάτι.
Σερβίρετε με πιτάκια που έχετε ψήσει, ή λίγο γιαούρτι.