Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Γρεβενά: «Κρανίου τόπος, ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά»
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γρεβενά: «Κρανίου τόπος, ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά»

Έκρηξη Γρεβενά: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τους φύλακες της μονάδας

Έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών στα Γρεβενά έχει προκαλέσει συναγερμό στην Πυροσβεστική, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και δυνάμεις από τη 2η και την 5η ΕΜΑΚ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Την ίδια στιγμή γίνεται αναφορά για τρεις αγνοούμενους στο εργοστάσιο, που βρίσκονταν εκεί την ώρα της έκρηξης. Το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, της εταιρείας ELTEK, βρίσκεται στο χωριό Αγαλαίοι στα Γρεβενά.

Η έκρηξη έχει σημειωθεί, κατά πληροφορίες, στο κτίριο που βρίσκεται η μονάδα παραγωγής και έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν περίπου δέκα μικρά κτίρια και η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από αυτά. Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά και για τα αίτια θα ακολουθήσει έρευνα.

Έκρηξη στα Γρεβενά: «Κρανίου τόπος, ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά»

Πύραρχος που βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης μίλησε στο OPEN για την κατάσταση που επικρατεί. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, η περιοχή είναι κρανίου τόπος, από την έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά», είπε ο κ. Καλαϊδόπουλος. Κατά τις πληροφορίες του, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί και όπως ανέφερε, δεν είχαν πάει όλοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. «Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε επίσης ο κ. Καλαϊδόπουλος.

«Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες»

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε στο OPEN τους τρεις αγνοούμενους και σημείωσε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή ακούστηκε ακόμα μία έκρηξη που ανησύχησε τους κατοίκους των Γρεβενών, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με το ίδιο εργοστάσιο. Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα. Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών. Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.  Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις