Έβρος όπλα: Μεγάλος προβληματισμός των Αρχών

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος όπλα: Μεγάλος προβληματισμός των Αρχών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Έβρος όπλα: Οργάνωση με έδρα την Τουρκία επιχείρησε να περάσει πιστόλια στην Ελλάδα με άγνωστο προορισμό.

21.03.2022 | 10:49

Τα εγκληματικά χέρια, στα οποία θα παραδίδονταν παρτίδα από 19 πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, προσπαθούν να εντοπίσουν σε συνεργασία, η Αστυνομία και το Λιμενικό. Οι Αρχές Ασφαλείας, που εποπτεύουν ιδιαίτερα την περιοχή του Έβρου, βρέθηκαν για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα πέντε ημέρες σε υπόθεση μυστικής μεταφοράς δεκάδων πιστολιών από άτομα, που εμφανίστηκαν σαν παράτυποι μετανάστες και έφθασαν από την Τουρκία με πλαστικές βάρκες. Την προηγούμενη φορά το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης είχε κατάσχει στα χέρια τεσσάρων Σύρων και ενός Αλγερινού δέκα πιστόλια, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν τώρα. Τα στοιχεία συγκλίνουν ότι εγκληματική οργάνωση στην Τουρκία που διακινεί παράτυπους μετανάστες, τους «φορτώνει» κι με πιστόλια προκειμένου να φθάσουν σε άγνωστα χέρια στην Ελλάδα.

Οι ίδιοι οι μεταφορείς, προφανώς δεν γνωρίζουν τους παραλήπτες. Το σχέδιο των εγκεφάλων προβλέπει ότι θα δεχθούν τηλεφώνημα σε κινητό με το οποίο είναι εφοδιασμένοι, μόνο σε περίπτωση που περάσουν ανενόχλητοι τα μπλόκα της αστυνομίας και βρεθούν σε ασφαλές γι αυτούς περιβάλλον, μέσα στην Ελλάδα.

Στη Γεμιστή Έβρου

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, στην παρέμβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνελήφθη ένας αλλοδαπός (Σύρος), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι εισήλθε παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία, μεταφέροντας όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

«Συγκεκριμένα» αναφέρεται, «σε έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε σακίδιο, που κατείχε ο δράστης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα 19 πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, δέκα 10 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 2 κιλών και 30 γραμμαρίων και έξι φυσίγγια». Την έρευνα συνεχίζει το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Η επιχείρηση του Λιμεναρχείου

Στις αρχές Μαρτίου, είχε σημάνει ο πρώτος συναγερμός, όταν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής, συνέλαβαν πέντε παράτυπους μετανάστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 10 πιστόλια τουρκικής κατασκευής, των 9mm. Τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν τα άτομα, τέσσερις Σύρους και έναν Αλγερινό ηλικίας από 21 έως 42 ετών, την ώρα που τους μετέφερε ένα άλλο άτομο με ταχύπλοο από την Τουρκία στην Ελληνική πλευρά στο Σουφλί. Ο οδηγός του ταχύπλοου, αφού τους αποβίβασε, στην συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία. Όταν τα πέντε άτομα ξεκίνησαν να απομακρύνονται από την περιοχή ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Λιμενικοί και οι αστυνομικοί, εντόπισαν στο σακίδιο του Αλγερινού, ηλικίας 21 ετών, δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με σβησμένους τους αριθμούς σειράς. Παράλληλα κατάσχεσαν και τρία κινητά τηλέφωνα.

Exit mobile version