Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Τα τρία μυστικά για αδύνατη σιλουέτα
PLUS

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Τα τρία μυστικά για αδύνατη σιλουέτα

Πώς να χάσω γρήγορα κιλά: Αν θέλετε να σμιλέψετε ή και να διατηρήσετε αψεγάδιαστη την σιλουέτα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα τρία εύκολα μυστικά των ειδικών…

Ενώ κάποιοι… τυχεροί διατηρούν αβίαστα την σιλουέτα τους σε καλή κατάσταση, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το βάρος μας στα επιθυμητά πλαίσια. Μερικές από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να εξασκείτε καθημερινά για να δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα, περιλαμβάνουν:

Μην αγνοείτε την πείνα σας

Για να καταφέρετε να αδυνατίσετε αλλά και να διατηρήσετε την σιλουέτα σας είναι σημαντικό να μην παραλείπετε γεύματα αλλά και να μην περιορίζεστε σε ακραίο βαθμό. Όταν τρώμε τακτικά, δίνουμε στο σώμα μας μια σταθερή ροή καυσίμου. Όταν παραλείπουμε γεύματα, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούμε στο επόμενο γεύμα πολύ πεινασμένοι.

Μοιραία θα μας είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε, καθιστώντας την απώλεια βάρους μια πολύ δύσκολη πρόκληση. Εάν διαπιστώνετε ότι έχετε την τάση να πεινάτε περισσότερο τις βραδινές ώρες, ίσως θα πρέπει να ελέγξετε τις μερίδες και την συχνότητα με την οποία τρώτε στην διάρκεια της ημέρας.

Εστιάστε μόνο στο φαγητό σας

Είναι σημαντικό αντί να περιορίζεστε να καταναλώνετε τα γεύματά σας προσεκτικά, εστιάζοντας μόνο σε αυτά. Αφήστε τις αισθήσεις να εμπλακούν και αποκλείστε τυχόν αντιπερισπασμούς. Όταν τρώτε προσεκτικά, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να σταματήσετε να τρώτε μόλις αισθανθείτε ότι χορτάσατε. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης φαγητού αλλά της κατανάλωσης πολλών περιττών θερμίδων.

Με την επίγνωση, η διατροφική εμπειρία γίνεται πιο ουδέτερη και λιγότερο φορτισμένη για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και μια υγιή σχέση με το φαγητό. Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε παρόντες ενώ τρώτε, ξεκινήστε κλείνοντας την τηλεόραση και αφήνοντας το τηλέφωνό σας κάτω.

Η σιλουέτα «απαιτεί» ισορροπία

Τα ισορροπημένα γεύματα εντείνουν το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα ισορροπημένο γεύμα αποτελείται από έναν συνδυασμό και των τριών μακροθρεπτικών συστατικών και μια ποικιλία ομάδων τροφίμων: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη.

Ένα ισορροπημένο γεύμα θα περιέχει φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σχετικά χαμηλά σε θερμίδες για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές βάρος.

www.vita.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις