Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εφαρμογή για πάρκινγκ στην Αθήνα: Εσύ κατέβασες το app;
PLUS

Εφαρμογή για πάρκινγκ στην Αθήνα: Εσύ κατέβασες το app;

Εφαρμογή για πάρκινγκ στην Αθήνα: Η εφαρμογή για να προγραμματίζεις το πάρκινγκ γρήγορα κι εγγυημένα

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας είναι από τα πιο “φορτωμένα” μέρη σε θέμα κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων. Έγινε ιδιαίτερα αισθητό μετά τη μείωση της τηλεργασίας και την συνθήκη της πανδημίας, που ώθησε σε λιγότερη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: το να μετακινείσαι με αμάξι στο κέντρο και δη το να ψάχνεις να παρκάρεις εντός δακτυλίου είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ειδικά αν πιέζει ο χρόνος. Μοναδική λύση είναι οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, τις οποίες μπορεί κάθε πολίτης πλέον να ελέγχει εξ αποστάσεως, προγραμματίζοντας την άφιξη και την παραμονή του, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια περιττού χρόνου.

Ο λόγος για την εφαρμογή “myAthensPass” του Δήμου Αθηναίων, η οποία αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του δήμου (ΔΑΕΜ Α.Ε.). Με τη χρήση του κινητού του, ο οδηγός δύναται να αγοράσει γρήγορα και αξιόπιστα χρόνο στάθμευσης για το όχημά του, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται κι απ’ το αν εκείνη την ώρα είναι εκτός λειτουργίας η ελεγχόμενη στάθμευση. Το σύστημα δεσμεύει τη θέση και ενεργοποιείται αυτόματα η κράτηση μόλις ξεκινήσει το ωράριο λειτουργίας της θέσης (9 π.μ.). “Πρόκειται για σημαντική ψηφιακή αναβάθμιση, που εξασφαλίζει τη νομιμότητα της στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, και επομένως την αποφυγή επιβολής προστίμου από τη Δημοτική Αστυνομία”, αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 100.000 οδηγοί εμπιστεύονται ήδη την “myAthensPass”, προκειμένου να αγοράζουν ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης σε μία από τις 3.500 θέσεις των ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Καθημερινά καταγράφονται περισσότερες από 3.000 σταθμεύσεις ενώ πλέον με τις αναβαθμίσεις που έγιναν στην εφαρμογή, οι διαδικασίες έχουν γίνει πιο απλές, γρήγορες και φιλικές στο χρήστη, ώστε να έχει συνεχώς εικόνα για τη θέση του.

yellow coupe on parking lot at daytime
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή “myAthensPass”:

Το “myAthensPass” είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS, Αφού το εγκαταστήσετε, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε λογαριασμό κι έπειτα στο πεδίο “πορτοφόλι” θα εισάγετε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας (debit, credit ή prepaid). Αγοράζετε το επιθυμητό ποσό (από €0,5 έως €20) και κατόπιν είναι όλα έτοιμα για να εντοπίσετε στο χάρτη τη θέση που επιθυμείτε, να επιλέξετε χρόνο στάθμευσης και να εισάγετε τον αριθμός της πινακίδας σας ώστε να ολοκληρωθεί η κράτηση. Σημειωτέον ότι δέκα λεπτά προτού λήξει ο χρόνος που έχετε δεσμεύσει, θα ενημερωθείτε με ειδοποίηση από την εφαρμογή.

photo of yellow Volkswagen Beetle
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις