Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πορτογαλία – Τουρκία 3 – 1: Πανηγυρίζει ο Σάντος με τσιγάρο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πορτογαλία – Τουρκία 3 – 1: Πανηγυρίζει ο Σάντος με τσιγάρο

Πορτογαλία - Τουρκία 3 - 1: H Πορτογαλία δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τουρκίας.

H Πορτογαλία δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τουρκίας, την οποία κέρδισε με 3-1 στο «Ντραγκάο» και πέρασε στα τελικά των μπαράζ του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Μακεδονία. Η πρόκριση ήταν αγχωτική και αυτό φαίνεται από την κίνηση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα… έσπευσε να βάλει ένα τσιγάρο στο στόμα του για να χαλαρώσει.

Νικήτρια η Πορτογαλία

Στον τελικό των playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Πορτογαλία! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-1 υποδεχόμενη στο «Ντραγκάο» την Τουρκία στον μονό ημιτελικό και έκλεισε θέση για το μεγάλο ραντεβού της προσεχούς Τρίτης (29/3). Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία «ξέρανε» την Ιταλία! Μια εξέλιξη που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να ευνοεί τις ελπίδες της ΑΕΚ για επιστροφή του πρώην τεχνικού της στον πάγκο της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους ο Οτάβιο, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 15′ και έδωσε την ασίστ για το τέρμα του Ζότα στο 42′. Ο Γιλμάζ έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι την Τουρκία στο 65′, ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίος αστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι στο 85′ με το σκορ στο 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90’+4′ ο Νούνες, με τον Ρονάλντο να έχει δοκάρι στο 90’+6′.

Το ματς:

Πολύ καλός ο ρυθμός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την Πορτογαλία να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, ο Ζότα απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 11′ αστοχώντας προ κενής εστίας. Εντέλει, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν άμεσα το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 15′ το μονοκόμματο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα προσέκρουσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τον Οτάβιο να παίρνει το «ριμπάουντ», για να γράψει το 1-0 με διαγώνιο πλασέ.

Ωστόσο, η Τουρκία όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά απείλησε την εστία του Ντιόγκο Κόστα με τους Κουτλού (22′) και Κοκτσού (27′), με τον Φερνάντο Σάντος να παρακολουθεί ανήσυχος. Τον Ομοσπονδιακό τεχνικό των Πορτογάλων ήρθε να… ηρεμήσει στο 42′ ο Ζότα, ο οποίος ύστερα από γλυκό γέμισμα του Οτάβιο, έπιασε την κεφαλιά για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο δεύτερο μέρος, ώστε να διεκδικήσουν να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Κάτι που κατάφεραν στο 65′, ύστερα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία και ψύχραιμο τελείωμα από τον Γιλμάζ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Για να φτάσουμε στο 83′, όταν ο Σίμπερτ άλλαξε την απόφασή του ύστερα από εξέταση στο VAR και καταλόγισε -ορθώς- το πέναλτι για ανατροπή του Ουνάλ από τον Φόντε. Την εκτέλεση ανέλαβε (85′) ο Γιλμάζ, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα δοκάρι και έξω! Η ψυχρολουσία των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής, με την Πορτογαλία να το εκμεταλλεύεται και να καθαρίζει το παιχνίδι στο 90’+4′ όταν οι δύο αλλαγές του Σάντος, Λεάο και Νούνες, συνδυάστηκαν, με τον δεύτερο να κάνει το 3-1. Μάλιστα, ο Ρονάλντο είχε δοκάρι στο 90’+6′, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκερέιρο (88′ Μέντες), Μπρούνο Φερνάντες (80′ Καρβάλιο), Μουτίνιο (88′ Νούνες), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Ντιόγκο Ζότα (71′ Φέλιξ), Οτάβιο (88′ Λεάο).

Τουρκία (Στέφαν Κουντς): Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Κουτλού (90′ Ντουρσούν), Τσελίκ (80′ Γιασίτσι), Κοκτσού (80′ Τοκόζ), Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66′ Ουνάλ), Ουντέρ, Γιλμάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις