Θυμίζει μιλγέιγ αλλά δεν είναι - Από τα πιο εύκολα γλυκά που έχετε φτιάξει
Ποιος δεν θα ήθελε να φτιάξει χωρίς ιδιαίτερο κόπο (και χρόνο) ένα γλυκό με λίγα υλικά, τρία – τέσσερα το πολύ και χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες στη ζαχαροπλαστική; Στο mothersblog.gr βρήκαμε μια συνταγή για ένα τέλειο δροσερό γλυκάκι που θυμίζει μιλφέιγ αλλά δεν είναι.
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
2 και 1/2 φλιτζάνια γάλα συμπυκνωμένο (800 ml)
3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού (180 ml)
250 γρ μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού (τον στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι).
Χτυπάτε το μείγμα με μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Την αφήνετε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τη βάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα απλώνετε διάφανη μεμβράνη και απλώνετε άτακτα λίγη από την κρέμα ( προσοχή μικρή ποσότητα).Τοποθετείτε μία στρώση μπισκότων κανέλας και τα σκεπάζετε με κρέμα ( υπολογίστε συνολικά τρεις στρώσεις με μπισκότα και κρέμα).
Καλύπτετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Το ξεφορμάρετε αφαιρώντας προσεκτικά την μεμβράνη.
Στο multi τρίβετε μερικά μπισκότα και προσθέστε αν θέλετε λίγη κανέλα. Πασπαλίζετε το γλυκό σας, το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.