Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Viral: Τρία εκπληκτικά ορόσημα, πριν τα 37
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Τρία εκπληκτικά ορόσημα, πριν τα 37

Και όλα αυτά πριν τα 37 - Η ιστορία του Δρ. Κιμ.

Όταν είμαστε νεότεροι, αλλάζουμε πολλές φορές σχέδια για το τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Μερικές φορές, κάποια από τα όνειρά μας είναι αντικρουόμενα και τελικά αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε μια κατεύθυνση και να προχωρήσουμε. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Δρ. Τζόνι Κιμ που πριν τα 37 κατάφερε να επιτύχει τρία εκπληκτικά ορόσημα στην καριέρα του, το καθένα από τα οποία θα ήταν για άλλους μια ολόκληρη ζωή: αφού πήγε στις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σπούδασε γιατρός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τελικά έγινε αστροναύτης της NASA. Πώς τα κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Τον «βοήθησε» το γεγονός ότι δεν είχε ιδέα τι ήθελε να γίνει ως ενήλικος. Όταν ο Κιμ ήταν 16 ετών, άκουσε για πρώτη φορά για τους SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και αποφάσισε να καταταγεί αντί να φοιτήσει στο κολέγιο.

Αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στους SEALs, ο Κιμ εντάχθηκε στην επίλεκτη μονάδα και τοποθετήθηκε στην ομάδα SEAL 3. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, συμμετείχε πάνω από 100 πολεμικές επιχειρήσεις σε δύο αποστολές- υπηρέτησε ως γιατρός μάχης ειδικών επιχειρήσεων, πλοηγός και ελεύθερος σκοπευτής. Πριν αποχωρήσει από το Ναυτικό, του απονεμήθηκαν το Αργυρό και το Χάλκινο Άστρο ανδρείας.

«Μπόνους» ένα πτυχίο στα μαθηματικά

Το κολέγιο ήρθε στη συνέχεια και ο Κιμ γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, όπου πήρε πτυχίο στα μαθηματικά. Αλλά τα μαθηματικά δεν ήταν ο δρόμος του, καθώς η θητεία του ως SEAL ενέπνευσε τον επόμενο στόχο της ζωής του – να γίνει γιατρός. Όταν υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό, ένιωθε αβοήθητος βλέποντας τους συμμαχητές του να σκοτώνονται στη μάχη. Ήθελε να βοηθήσει στην «θεραπεία των άλλων και το έκανε πράξη. Το 2016 αποφοίτησε και από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Είμαστε όλοι πολύ πιο δυνατοί και ικανοί από ό,τι νομίζουμε», είχε πει τότε. «Και αυτό είναι που με δίδαξαν οι ομάδες SEAL. Και ο πόλεμος με δίδαξε πολλά για το πώς να είσαι άνθρωπος, να εστιάζεις και να κάνεις την διαφορά». Η αναζήτηση του Κιμ πέρασε από τα πεδία μαχών στα ιατρεία αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το 2017, επιλέχθηκε από τη NASA να γίνει αστροναύτης –  ο πρώτος Κορεάτης – Αμερικανός που τα καταφέρνει. Τώρα είναι μέλος της ομάδας ARTEMIS της NASA και μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι πολύ πιθανό να γίνει ένας από τους ανθρώπους που θα πατήσουν το φεγγάρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις