Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων: Σπουδαίος ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων: Σπουδαίος ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν

Φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων: Ο τερματοφύλακας της Παρί φιλοξενεί στο σπίτι του 30 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Κέιλορ Νάβας, ο οποίος φιλοξενεί σπίτι του 30 Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο Νάβας, με τη σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, απέδειξε έμπρακτα ότι στηρίζει τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους στην Ουκρανία και να μεταβούν μακριά από τη φρίκη του πολέμου. Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Κόστα Ρίκα, φιλοξενεί στο σπίτι του τριάντα πρόσφυγες από την Ουκρανία. Όπως αναφέρθηκε στον ισπανικό Τύπο και επιβεβαιώθηκε από τον σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Ναβας και η σύζυγός του αγόρασαν 30 κρεβάτια και διαμορφώσαν καταλλήλως την κινηματογραφική αίθουσα του σπιτιού τους ούτως, ώστε να υποδεχθούν τους πρόσφυγες από τη χώρα που εδώ και πάνω από έναν μήνα βιώνει τις μεγάλες συνέπειες του πολέμου.

Κέιλορ Νάβας: Εκτός από στέγη, πρόσφερε στους Ουκρανούς πρόσφυγες τρόφιμα και ρούχα

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, ο Κοσταρικανός πορτιέρε και η γυναίκα του, αγόρασαν επίσης τρόφιμα και ρούχα. Την οργάνωση της μεταφοράς διεκπεραίωσε ισπανική οργάνωση Ευαγγελιστών. Μάλιστα, το ζευγάρι δεν θέλησε να διαφημίσει την κίνησή του στα social media, κάνοντας ακόμη πιο σπουδαία την όμορφή του κίνηση.

Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για να γλιτώσουν τον πόλεμο

Φυσικά, οι 30 άνθρωποι τους οποίους φιλοξενεί στο σπίτι του ο Νάβας, αποτελούν… σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγικής κρίσης που προκάλεσε η εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα, για να γλιτώσουν τα δεινά που έχουν προκληθεί. Όπως είχε ανακοινώσει πριν περίπου μια εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των Ουκρανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα ανερχόταν σε 3.528,346, με περισσότερους από δύο εκατομμύρια να έχουν περάσει το σύνορο με την Πολωνία. «Αυτό είναι ένα ακόμη τραγικό ορόσημο για τον λαό της Ουκρανίας και έχει σημειωθεί μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα», είπε ο εκπρόσωπος της UNHCR, Μάθιου Σόλτμαρς, σε ενημέρωση του Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη χώρα.

«Μιλάμε για σχεδόν ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού. Η ταχύτητα και η έκταση αυτής της ροής και αυτή η κρίση με τους εκτοπισμούς δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία έφυγαν πεζή, με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο προς γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία προτού, κάποιοι από αυτούς, συνεχίσουν το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι περισσότεροι ωστόσο δεν έχουν συνεχίσει.

Ενώ λιγότεροι έχουν διασχίσει τα σύνορα κατά την τελευταία εβδομάδα, το εύρος του έργου της παροχής στέγης σε εκείνους που αναζητούν ασφάλεια στην ΕΕ γίνεται όλο και πιο προφανές, πρωτίστως στην Ανατολική και στην Κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις