Αυγά σκράμπλ χωρίς γάλα: Σεφ αποκαλύπτει το μυστικό του για αφράτα και «κρεμώδη» αυγά σκράμπλ
Ένας σεφ αποκάλυψε πώς μπορείτε τα φτιάξετε λαχταριστά, κρεμώδη αυγά σκράμπλ χωρίς καμία προσθήκη κρέμας γάλακτος ή γάλα. Ο συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και κορυφαίος σεφ Tyler Kord, από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιεί το αξιόπιστο μπλέντερ του για να δημιουργήσει τέλεια, αφράτα και κρεμώδη αυγά σκραμπλ, το ιδανικό πιάτο για πρωινό. Απλώς σπάει τέσσερα αυγά σε ένα μπλέντερ και αφήνει τους κρόκους και τα ασπράδια να αναμειχθούν μαζί για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσουν μια αφρώδης υφή. Στη συνέχεια ρίχνει τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ο Tyler ανακατεύει τα αυγά μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται και αφήνει το μείγμα να μαγειρευτεί στο τηγάνι.
Μόλις τα αυγά γίνουν γυαλιστερά και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με λίγο ψωμάκι, σπαράγγια ή άλλα συνοδευτικά «Τα αυγά είναι τόσο νόστιμα πολλοί θα ρωτήσουν αν έχουν μέσα συστατικά όπως γάλα ή τυρί», αναφέρει ο Κάιλ σε ανάρτησή του στο Instagram που αναδημοσιεύει η Daily Mail. Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα ο Αυστραλός σεφ και συγγραφέας, μοιράστηκε πρόσφατα και τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στα σκράμπλ αυγά. Σημειώνει, μεταξύ άλλων, το πολύ ζεστό τηγάνι που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στεγνά. Σε αντίθεση μάλιστα με την κοινή πεποίθηση, ο σεφ λέει ότι πρέπει να αποφεύγεται το υπερβολικό ανακάτεμα των αυγών.
Οι συμβουλές του σεφ για τέλεια αφράτη ομελέτα
Αποφύγετε το πολύ ζεστό το τηγάνι – αντ ‘αυτού κρατήστε το σε μέτρια φωτιά.
Αποφύγετε το υπερβολικό ανακάτεμα -με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά προς το μέρος σας.
Αποφύγετε το μαγείρεμα των αυγών για πολύ ώρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.