Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Miami Open: Κόντα στον Κάρλος Αλκαράθ ο Στέφανος Τσιτσιπάς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Miami Open: Κόντα στον Κάρλος Αλκαράθ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Miami Open: Έπαιξε εκπληκτικό τένις στο 2-0 σετ επί του Άλεξ Ντε Μινόρ – Τι απάντησε η Ναόμι Οσάκα στο σχόλιο του Έλληνα αθλητή για τα σετ ανδρών – γυναικών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στους «16» του Miami Open. Εκεί θ’ αναμετρηθεί με τον Κάρλος Αλκαράθ, το «παιδί – θαύμα» από την Ισπανία, νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 18χρονος θεωρείται από τους συμπατριώτες του πως θα σηκώσει τη σημαία του ισπανικού τένις ψηλά όταν πει «αντίο» ο Ράφα Ναδάλ.

 

Το πρώτο σετ του ματς του Έλληνα τενίστα ήταν ισορροπημένο. Μέχρι το 5-4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Άλεξ Ντε Μινόρ υπερασπίζονταν με επιτυχία το σερβίς τους. Ωστόσο, ο «Στεφ» έκανε τη διαφορά και το break στο 10ο game του σετ και πήρε το προβάδισμα. Για πρώτη φορά μετά τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Ακαπούλκο εμφανίστηκε τόσο επιβλητικός καθώς οδήγησε τον αντίπαλό του σε πολλά λάθη.

 

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενέργεια και σιγουριά. Βέβαια, το σετ άρχισε στον ίδιο ρυθμό με το προηγούμενο. Προηγήθηκε ο Έλληνας σταρ με 1-0 και ισοφάρισε ο Αυστραλός σε 1-1, αλλά αφότου ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-1 δεν κοίταξε πίσω του.

 

Με όπλο του το δυνατό πρώτο σερβίς και έπειτα καλύπτοντας εξαιρετικά τους χώρους, με αποτελεσματικά ανεβάσματα στο φιλέ και έξυπνες επιλογές στα τελειώματα που έδειξαν το πλούσιο ρεπερτόριό του εδραίωσε την κυριαρχία του.

 

Έτσι, με… συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 4-1 και παρά την αντίδραση του Ντε Μινόρ που έκανε το 4-2 δεν του επέτρεψε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ κάνοντας γρήγορα το 5-2. Ο Ντε Μινόρ έκανε το 5-3, αλλά η… μοίρα του σετ είχε ήδη κριθεί. Ο Τσιτσιπάς εύκολα έκανε το 6-3 και έκλεισε το ματς.

 

Η αντίδραση της Ναόμι Οσάκα

Στο μεταξύ, η Ναόμι Οσάκα, μια από τις κορυφαίες τενίστριες του γυναικείου σιρκουΐ, έδωσε την δική της άποψη για το σχόλιο του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τα σετ που θα έπρεπε να παίζουν οι γυναίκες στα Grand Slam από τη στιγμή που η αμοιβή είναι ίση με εκείνη των ανδρών.

«Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του» ήταν η αρχική τοποθέτηση της. Έπειτα η ίδια ρώτησε δύο φορές «του έγινε αυτή η ερώτηση ή απλώς το ανέφερε;». Όταν έμαθε πως το ανέφερε μόνος του, η Οσάκα, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άντρας να μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις