Ξεχωρίζουν δύο πρόεδροι των ΗΠΑ (Αϊζενχάουερ και Τζορτζ Μπους) καθώς και δύο πρόεδροι της Γαλλίας (Ντε Γκωλ και Σαρκοζί)
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ο πρώτος ηγέτης που θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή ενόσω η χώρα του, η Ουκρανία στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος δεν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή. Για την ακρίβεια είναι ο όγδοος. Έχουν προηγηθεί τέσσερις ξένοι ηγέτες από τη Μεταπολίτευση συν άλλοι τρεις μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ξεχωρίζουν δύο πρόεδροι των ΗΠΑ (Αϊζενχάουερ και Τζορτζ Μπους) καθώς και δύο πρόεδροι της Γαλλίας (Ντε Γκωλ και Σαρκοζί). Συγκεκριμένα, κατά χρονολογική σειρά πρόκειται για τους: Γιαν Σματς, πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, το 1946, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ το 1959 και τον πρόεδρο της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963.
Ακολούθησαν αρκετά χρόνια αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 1991, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το 2008, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το 2010 και τέλος το 2015 ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.
Ο Τζορτζ Μπους το 1991 μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου
Τον Ιούλιο στις 18 του 1991 μίλησε στη Βουλή ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα με την επίσημη ιδιότητά του. Tον υποδέχτηκε ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η υποδοχή του Τζορτζ Μπους έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ η επίσκεψή του στιγματίστηκε από διαδηλώσεις και επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, όταν μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, οι ΗΠΑ αναμίχθηκαν στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.
Στις 6 Ιουνίου του 2008, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και προεδρίας της Βουλής του Δημήτρη Σιούφα, χαιρετισμό απηύθυνε στην ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Με μία θερμή ομιλία, που χαρακτηρίστηκε από την πρότασή του για ένα νέο σύνθημα, «Ελλάς-Γαλλία νέα συμμαχία», ο Νικολά Σαρκοζί απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μιλώντας για πλήρη σύμπλευση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της τότε ΠΓΔΜ και νυν Βόρειας Μακεδονίας ενώ ανακοίνωσε συνεργασία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Χριστόφιας το 2010
Δύο χρόνια μετά, το 2010 επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και προεδρίας της Βουλής του Φίλιππου Πετσάλνικου σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος με αφορμή της συμπλήρωσης των 50 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρετισμό ο τότε πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας. «Η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός. Η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι ζητούμενο», αλλά είναι απαραίτητη για να πετύχουμε την υλοποίηση του οράματος της επανένωσης, είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Μαχμούντ Αμπάς το 2015
Το 2015 επί κυβέρνησης Τσίπρα η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση Απόφασης της Ολομέλειας σχετικά με την Παλαιστίνη με πρόεδρο τον Νίκο Βούτση, μίλησε ο πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς. Μάλιστα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μίλησε και στα μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής.
Με μια ιστορική απόφασή της, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ενέκρινε το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την αναγνώριση της Παλαιστίνης. Εκτός πάντως των ξένων ηγετών – αρχηγών κρατών, στην ελληνική Βουλή έχουν απευθύνει ομιλίες και υψηλόβαθμοι κρατικοί ξένοι αξιωματούχοι.
Στις 22 Ιανουαρίου του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου δήλωσε τότε, βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα έλθει η ώρα της ιστορικής δικαίωσης, της ενιαίας και αδιαίρετης Κύπρου και ότι ‘κάποιοι από μας’ θα έλθουν ξανά εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, για να σας φέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα. «Η κατοχή πέθανε – Η Κύπρος είναι ελεύθερη» είχε τονίσει στο μήνυμα του.
Το 2018 στις 26 του Μάρτη στην ελληνική βουλή μίλησε ο τότε πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο Γιουνκέρ τότε εγκωμίασε την Ελλάδα ως πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας και τους Έλληνες που άντεξαν στη δύσκολη δοκιμασία της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ προχώρησε σε παραινέσεις για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και αυστηρά μηνύματα εναντίον του Grexit στην ΕΕ. «Ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη», αναφώνησε στα ελληνικά ο τότε πρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η χώρα γυρίζει σελίδα και τον Αύγουστο του 2018 αρχίζει μία νέα εποχή.