Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

17

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πήγαν να λιντσάρουν τη μάνα και την αδερφή, χαμός στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πήγαν να λιντσάρουν τη μάνα και την αδερφή, χαμός στην Πάτρα

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της

Εκτός ελέγχου φαίνεται οτι είναι η κατάσταση στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα εκεί που μένει η οικογένεια Δασκαλάκη. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και χτυπούν τις πόρτες του σπιτιού ζητώντας από όσους βρίσκονται μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών. Αυτή την ώρα και παρά την παρουσία στελεχών της ΕΛΑΣ, μανιασμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την οικία Πισπιρίγκου έσπασε την πόρτα και μπήκε στο εσωτερικό.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους με ανεξήγητο τρόπο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, δίωξη που αφορά στον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του ζευγαριού της Τζωρτζίνας. Από τις 5 περίπου το απόγευμα, έξω από το σπίτι που διέμενε η μητέρα με τα τρία παιδιά, έχει συγκεντρωθεί κόσμος επικρατεί το αδιαχώρητο. Όλη η γειτονιά είναι στο πόδι αφού οι θάνατοι των τριών παιδιών ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης εδώ και μήνες.

«Να την κρεμάσουν»

Γείτονες, γνωστοί, φίλοι του ζευγαριού που παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες την υπόθεση των τριών θανάτων στέκονται άλλοι αμίλητοι, άλλοι σχολιάζοντας μεταξύ τους τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συνταράξει την ελληνική κοινή γνώμη. Όπως ήταν αναμενόμενο από την ώρα που προέκυψε η είδηση έχει βρεθεί πλήθος δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης, με κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία. Μάλιστα όπως δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είδαν την μητέρα σήμερα το απόγευμα να βγαίνει από το σπίτι και να μπαίνει σε ένα  μαύρο αυτοκίνητο. «Να την κρεμάσουν», λέει οργισμένη μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες. «Ντροπή τα παιδιά», φωνάζει ο κόσμος.

Συνελήφθη η μητέρα

Η μητέρα συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών και οδηγήθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ΓΑΔΑ. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη. Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Ποιοι βρίσκονται αυτή την ώρα στο σπίτι

Ο πατέρας του Μάνου, η αδερφή της, ένας θείος και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου  βρίσκονται  αυτή τη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.

Πάτρα: Το χαμόγελο με νόημα από τον ιατροδικαστή Λέων στην ΕΡΤ όταν μάθαινε την προσαγωγή Πισπιρίγκου

Η μητέρα των κοριτσιών πήρε τον δρόμο προς τη ΓΑΔΑ, κάτι που για αρκετό κόσμο που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Πάτρας αποτελεί δικαίωση. Ένας από αυτούς ήταν ο πρόεδρος των Ελλήνων ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος φάνηκε να χαμογελά στον «αέρα» της ΕΡΤ1, την ώρα που το απογευματινό δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη. Η παρουσιάστρια δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο το συγκεκριμένο γεγονός και θέλησε να μάθει περισσότερα για το χαμόγελο, που είχε ο ιατροδικαστής, ενώ άκουγε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που έχει απασχολήσει έντονα όλη την Ελλάδα.

«Όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Για όλους τους συναδέλφους ήταν μεγάλο στοίχημα. Πολλοί συνάδελφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και γι’ αυτό έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Λέων.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, από τις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις