Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ: Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ: Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ: Τι είναι και πώς θα δουλέψει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Πρόνοιας.

Ανοίγει σήμερα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα το υπουργείου Πρόνοιας που αφορά βοηθούς για ΑμεΑ. Μέσω του προγράμματος τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να διαλέξουν τον προσωπικό τους βοηθό, ο οποίος θα τους εξυπηρετεί σε όλες τις δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν.

Ο βοηθός θα πληρώνεται από το κράτος για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Πρόκειται για ωρομίσθιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την οικογένεια του ατόμου. O άνθρωπος που θα έχει τον βοηθό θα μπορεί να τον αλλάζει όταν το επιθυμεί. H πλατφόρμα ανοίγει στις 14 Απριλίου.

Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα παιδάκια στο Αττικόν

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην ιστορία δύο αδερφών, 2,5 και 3,5 ετών, που εδώ και ένα μήνα ζουν με εισαγγελική εντολή στο Αττικόν, μέχρι να κριθεί η καταλληλόλητα των γονιών τους. Η υφυπουργός είπε ότι εξετάζεται το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών και στόχος είναι να επιστρέψουν σπίτι τους ή να δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Βρίσκονται στο νοσοκομείο για να δούμε αν είναι κακοποιημένα, μέχρις ότου αποφασιστεί αν μπορούν να γυρίσουν στην οικογένεια» ανέφερε. Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου από τον Οκτώβριο του 2021 σε όλες τις δομές που ασχολούνται με παιδιά υπάρχει πλέον κοινωνικός λειτουργός ο οποίος έχει ως αντικείμενό του την παιδική προστασία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις