Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: Με δύο δικηγόρους στον ανακριτή

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: Με δύο δικηγόρους στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: Καταβεβλημένη δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον νέο δικηγόρο της, Κωνσταντίνο Ζάρδα

01.04.2022 | 22:14

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον νέο δικηγόρο της, Κωνσταντίνο Ζάρδα, που την επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται η 33χρονη. Ο κ. Ζάρδας δήλωσε ότι η κατηγορούμενη του είναι καταβεβλημένη και επιμένει στον ισχυρισμό της ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο παιδί της. Μάλιστα, ανέφερε ότι η 33χρονη δεν θέλει να κάνει δήλωση και θα κλείσει τα κινητά τηλέφωνα για να μελετήσει δικογραφία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει διορίσει και έναν δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, τον Όθωνα Παπαδόπουλο, και τη Δευτέρα θα την εκπροσωπήσουν και οι δύο στην απολογία της σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική λειτουργός όρισε νέο συνήγορο στην 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας, καθώς χθες το βράδυ η κατηγορουμένη βρέθηκε χωρίς εκπροσώπηση μετά την παραίτηση και του δεύτερου συνηγόρου που είχε αναλάβει να την υπερασπιστεί.

Ψύχραιμη και αδιάφορη, αρνείται ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα – Η “εικόνα” της στη ΓΑΔΑ

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ εξακολουθεί να αρνείται ότι σκότωσε το κοριτσάκι, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

“Η εικόνα που παρουσιάζει, έως αυτή την ώρα, η κατηγορούμενη είναι όπως από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη. Αρνείται ότι χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα την ουσία που προκάλεσε τον θάνατό της, ενώ παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη. Είναι όπως εμφανιζόταν και σε συνεντεύξεις της στην τηλεόραση. Η ίδια ακριβώς εικόνα”, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για το πώς μπόρεσε η 33χρονη να προμηθευτεί την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, προκάλεσε, μέσα σε είκοσι λεπτά, τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Τέλος, στην τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της 33χρονης, της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να “πέσει φως” και σε αυτές τις υποθέσεις.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν τα δυο παιδιά έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρχε διαφορετικός μηχανισμός θανάτου. Τα πλακίδια αίματος των δύο παιδιών και ιστοί των οργάνων τους έχουν κρατηθεί και αναμένονται λεπτομερέστερες τοξικολογικές εξετάσεις, παρόμοιες με αυτές της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα κεταμίνης κάτι που θα σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και από το ίδιο πρόσωπο.

Οι επιστήμονες επιφυλάσσονται αν θα μπορέσει να ανιχνευθεί η συγκεκριμένη ουσία καθώς ο μεταβολισμός της από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται το πολύ σε 1,5 ώρα. Εξαφανίζονται δηλαδή τα ίχνη της μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος. Υπενθυμίζεται ότι στην 3,5 ετών Μαλένα είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη, ενώ στην 6 μηνών Ίριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο.

Η Τζωρτζίνα

Όσον αφορά την Τζωρτζίνα, αστυνομικοί και επιστήμονες δεν αποκλείουν να είχε δώσει και άλλες φορές στο άτυχο κορίτσι κεταμίνη. Τουλάχιστον 9 ήταν τα επεισόδια του παιδιού με σπασμούς και μυδρίαση που είχε εμφανίσει σε τρία νοσοκομεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις ανεπιθύμητες παρενέργειες χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας.

Ενδέχεται μάλιστα κάθε φορά να ανέβαζε την δοσολογία προκειμένου να έχει το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επιδίωκε. Ουσιαστικά το παιδί το σκότωσε δυο φορές, μια στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2021 όταν το επανέφεραν οι γιατροί μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ, με αποτέλεσμα την εγκεφαλίτιδα και τετραπληγία, και μια φορά στο Παίδων όπου τελικά κατέληξε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ΕΛΑΣ διέψευσε τις καταγγελίες της αδερφής και της μάνας της για ξυλοδαρμό

«Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της», λέει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις καταγγελίες που ακούστηκαν σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ.

«Την έδειραν οι αστυνομικοί», είχαν ισχυριστεί η αδελφή και η μάνα της Πισπιρίγκου

«Την έδειραν οι αστυνομικοί, έχει φάει μπουνιές στο πρόσωπο και έχει κατάμαυρα πλευρά», ισχυρίστηκαν νωρίτερα σήμερα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η μάνα και η αδερφή της. Με τις δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η αδελφή και η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι από πλευράς αστυνομίας επιχειρείται βιαίως να αποσπαστεί η ομολογία για το φόνο του 9χρονου κοριτσιού.

Στους ισχυρισμούς της μητέρας και της αδελφής της απάντησε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσωρινά κρατούμενη στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία της τη Δευτέρα. Μάλιστα οι αστυυνομικοί έδειξαν στην Ρούλα Πισπιρίγκου τα αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή όπου έγιναν οι καταγγελίες περί των υποτιθέμενων χτυπημάτων που «δέχτηκε» η κατηγορούμενη και η ίδια -σύμφωνα με πληροφορίες- τους είπε ότι αυτά δεν ισχύουν. Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να τηλεφώνησε από καρτοτηλέφωνο μέσα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών στην μητέρα της και να αντέδρασε ζητώντας της εξηγήσεις για όσα είπε περί υποτιθέμενων χτυπημάτων από αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση ότι τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν είπαν τίποτα για τον υποτιθέμενο ξυλοδαρμό της κατηγορούμενης μετά την χθεσινή τους συνάντηση με την κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι για κάποια δήλωσή τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το Τμήμα Εκβιαστών σχηματίζει δικογραφία για τα καταγγελλόμενα από την μάνα και την αδελφή Πισπιρίγκου.

Τι ισχυρίστηκε η μητέρα Πισπιρίγκου

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου βγήκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και κατήγγειλε «η Ρούλα όταν τη συνέλαβαν της είπαν ότι το βράδυ θα την έχουν αφήσει από την Ασφάλεια. Αυτό δεν συνέβη. Ανέβηκα στην Αθήνα και είδα το παιδί μου χτυπημένο. Στο πρόσωπο είχε φάει μπουνιές. Τα πλευρά της είναι κατάμαυρα».

«Δεν μπορεί να σταθεί, δεν κοιμάται και δεν τρώει, τι συμπεριφορά είναι αυτή και από ποιον. Της τραβάγανε τα μαλλιά και της έλεγαν “πουτ@@@ ομολόγησε”, “δεν το έκανα” έλεγε εκείνη» πρόσθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Διαψεύδει η Ρούλα Πισπιρίγκου τα περί ξυλοδαρμού

Μετά τις δηλώσεις της μητέρας και της αδελφής Πισπιρίγκου, αστυνομικοί έδειξαν στην προσωρινά κρατούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου τα αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή του Star όπου έγιναν οι καταγγελίες και η ίδια κατηγορούμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- είπε ότι αυτά που λένε τα μέλη της οικογένειάς της δεν ισχύουν.

Οι ισχυρισμοί μάνας και αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Όταν την είδα πονούσε φρικτά και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Αυτά έγιναν μετά τη σύλληψη της. Πονάει το παιδί μου» τόνισε η μητέρα της. Για τον Μάνο Δασκαλάκη είπε: «Έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την κόρη μου, δεν απαντά και δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, είναι εξαφανισμένος». Από την πλευρά της η αδερφή της Ρούλας ισχυρίστηκε: «Είδα ότι ηταν ταλαιπωρημένη. Φαινόταν χτυπημένη. «η ρωτήσαμε αν την χτύπησαν, από φόβο δεν μας απαντούσε αλλά έδειχνε με τα μάτια της τα σημεία γιατί φοβόταν τους αστυνομικούς. Εγώ θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιάννης Ζουγανέλης για το σπίτι του που κάηκε: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, οι Έλληνες είμαστε ίσως οι πιο αλληλέγγυοι 01.04.2022 | 22:14
Τραγωδία στη Γαλλία, νεκρός ο πιλότος που αγνοείτο - Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους 01.04.2022 | 22:14
Μπουνιές και σφαλιάρες στη Βουλή της Τουρκίας – Η ατάκα βουλευτή που «άναψε φωτιές» 01.04.2022 | 22:14
Τσιτσιπάς για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: Ας ενωθούμε όλοι μαζί και θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες 01.04.2022 | 22:14
Νεκρός 30χρονος αστυνομικός και μία 94χρονη έπειτα από τη σύγκρουση μηχανής με ΙΧ 01.04.2022 | 22:14
Άνδρος: «Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» - Τι λέει η οδηγός του ΙΧ που βρέθηκε στον «αέρα» 01.04.2022 | 22:14
Ανατριχιαστικό βίντεο: Παιδόφιλος σέρνει σε σακούλα 12χρονη για να την κάνει σκλάβα του σεξ στη Βραζιλία 01.04.2022 | 22:14
Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, λέει ο Μπάιντεν - «Δεν θέλω να το γρουσουζέψω» 01.04.2022 | 22:14
Exit mobile version