Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία τώρα στο κέντρο: Κλειστή η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία τώρα στο κέντρο: Κλειστή η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας

Πορεία τώρα στο κέντρο:Έκλεισε η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

ΚΚΕ: Πάλη για δωρεάν, σύγχρονο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας

“Η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της χώρας μας όσον αφορά τα δύο χρόνια της πανδημίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το “παράλληλο σύμπαν” το οποίο περιγράφει η επίτροπος Σ. Κυριακίδου στην απάντησή της στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα αδιέξοδα που προκαλούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης” σημειώνει η ΕΟ του ΚΚΕ και τονίζει:

“Αν κάτι ανέδειξε περίτρανα το δίχρονο της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είναι τα τραγικά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της υγείας ως εμπορεύματος, των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, και της λογικής του κόστους-οφέλους”.

“Τα εκατομμύρια των χρηματοδοτικών εργαλείων Ταμείων της ΕΕ που παραθέτει η επίτροπος ως μέτρα στήριξης του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα δεν κατευθύνονται στην κάλυψη των αναγκών για ΜΕΘ, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και την ενίσχυση της ΠΦΥ, ούτε βέβαια αφορούν την κάλυψη άλλων αναγκών για την προστασία της υγείας όπως η αραίωση των τμημάτων στα σχολεία και η πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

Αντίθετα, πακτωλός χρηματοδοτήσεων από τη φορολογία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στα κράτη-μέλη κατευθύνθηκαν στην επιτάχυνση του λεγόμενου νέου ΕΣΥ με τα ΣΔΙΤ, την επιβολή των επί πληρωμή ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, τον σχεδιασμό λουκέτων νοσοκομείων. Επίσης προικοδότησαν πλουσιοπάροχα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για τις ελάχιστες κλίνες για COVID περιστατικά που παραχώρησε και με κριτήρια διαλογής μάλιστα στους διασωληνωμένους ασθενείς για τα πιο ελαφριά περιστατικά. Παράλληλα, χιλιάδες ασθενείς οδηγήθηκαν, μην έχοντας άλλη λύση, στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για τεστ κορονοϊού και άλλες εξετάσεις, βάζοντας, όσοι μπορούσαν, βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τραγικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι το 60% των θανάτων από Covid αφορά νοσηλείες εκτός ΜΕΘ” αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Όπως προσθέτει “είναι δε προκλητικό ότι σε συνθήκες πανδημίας οι κρατικοί προϋπολογισμοί για το 2021 και το 2022 για την υγεία πετσοκόβονται κατά 572 και 279 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, ενώ ταυτόχρονα ο προϋπολογισμός για εξοπλισμούς έχει εξαπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια, οδηγώντας τον λαό μας σε ολοένα και κλιμακούμενη επικίνδυνη εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, όσον αφορά τον αναγκαίο εμβολιασμό, αποδείχτηκε ότι δεν εξυπηρετεί καμία λαϊκή ανάγκη η ύπαρξη φαρμακευτικών επιχειρηματικών ομίλων, που καρπώνονται την επιστημονική έρευνα, αναπτύσσουν εμβόλια και φάρμακα μόνο αν έχουν άμεσο κέρδος και με αδρή κρατική χρηματοδότηση, παράγουν ανάλογα με την απόδοση των επενδύσεων και τα παραδίδουν σε όποιον πληρώνει, κατέχουν πατέντες και πνευματικά δικαιώματα.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ακριβώς η στρατηγική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων για την υγεία δεν μπορεί να προστατέψει το λαό, επειδή ο πυρήνας της αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τόσο στο πεδίο της έρευνας και της πρόληψης, όσο και στην περίθαλψη”.

“Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για μια κοινωνία που ο δρόμος ανάπτυξής της και στην Υγεία θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα όχι το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τη σοσιαλιστική” καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις