Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νηστίσιμη πίτσα – συνταγή: Εύκολη, οικονομική, σπιτική
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νηστίσιμη πίτσα – συνταγή: Εύκολη, οικονομική, σπιτική

Νηστίσιμη πίτσα - συνταγή: Και πολύ… μα πολύ ελαφριά!

Είναι μια πίτσα εύκολη, οικονομική και κυρίως σπιτική. Και αν και νηστίσιμη συνταγή είναι πεντανόστιμη και πολύ… μα πολύ ελαφριά!

Υλικά
Για τη ζύμη

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φακελάκι

μαγιά 1/2 κ.γ.

ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

close up photo of pizza with cheese
Για την πίτσα

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές

3 ξερά κρεμμύδια

2 χρωματιστές πιπεριές

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

λίγες ψιλοκομμένες ελιές

αλάτι φρεσκοτριμμένο

πιπέρι

baked pizza
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα

Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα

Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές

Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου

Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

pizza on chopping board
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις