Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Μετάλλαξη Όμικρον 2 – συμπτώματα: Πώς να καταλάβετε ότι κολλήσατε
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον 2 – συμπτώματα: Πώς να καταλάβετε ότι κολλήσατε

Μετάλλαξη Όμικρον 2 - συμπτώματα: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ είναι πάνω από το 40%.

Μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον 2 και τα συμπτώματα εκφράζουν οι επιστήμονες καθώς σύμφωνα με έρευνες μπορεί κάποιος να έχει νοσήσει και το τεστ να είναι αρνητικό. Ταυτόχρονα μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ είναι πάνω από το 40%. Μάλιστα στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα τα οποία δείχνουν ότι κάποιος έχει κολλήσει τη μετάλλαξη Όμικρον 2, χωρίς να το καταλάβει. Ένα από αυτά είναι μια ελαφριά ναυτία που μπορεί να νιώθει κάποιος.

Όσοι νοσούν φαίνεται ότι εμφανίζουν ίλιγγο ή ζάλη κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ στη συνέχεια μπορεί να αισθανθούν κόπωση. Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτά μπορεί να έρχονται και να φεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν είναι σταθερά ή πολύ έντονα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να θέλει να κάνει κάποιες περαιτέρω εξετάσεις». Τα συμπτώματα της Όμικρον 2 μοιάζουν αρκετά με εκείνα της αρχικής παραλλαγής, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με εκείνα από το κοινό κρυολόγημα.

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα προκαλεί ανησυχία, καθώς ειδικοί βλέπουν την μετάλλαξη Όμικρον 2, γνωστή ως υποπαραλλαγή Stealth, να κυριαρχεί. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης επισήμανε «έχουμε περιδίνηση της Όμικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή από προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες».

«Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει φόβος για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων», πρόσθεσε.

Τα «ύποπτα» συμπτώματα της Όμικρον 2

Μπούκωμα και πονόλαιμος φαίνεται να είναι τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν όσους νοσούν από την Όμικρον 2, καθώς προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό. Οι εμβολιασμένοι δείχνουν να έχουν πιο ήπια συμπτώματα, με τον βήχα, την καταρροή και την κόπωση να είναι βασικά. Τα συμπτώματα που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι:

  • βήχας
  • καταρροή
  • κόπωση
  • πονόλαιμος
  • πονοκέφαλος
  • μυϊκοί πόνοι
  • πυρετός
  • φτέρνισμα

Επίσης, ένα από τα συμπτώματα σε εμβολιασμένους που μπορεί να δείξουν Όμικρον 2 είναι η ναυτία. Την ίδια ώρα, έρευνες στην Βρετανία αναφέρουν ότι ο ίλιγγος και ένα αίσθημα ναυτίας ενδέχεται να αποτελούν συμπτώματα ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τη νέα παραλλαγή, ακόμα και πριν από ένα θετικό τεστ. Ένα δεύτερο σύμπτωμα, σε αρχικό στάδιο της μόλυνσης, είναι η υπερβολική κόπωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις