Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηνίοχος 2022: Η Αεροπορία στέλνει αποφασιστικό μήνυμα αποτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηνίοχος 2022: Η Αεροπορία στέλνει αποφασιστικό μήνυμα αποτροπής

Η Πολεμική Αεροπορία στέλνει ένα αποφασιστικό μήνυμα μέσω της Άσκησης Ηνιοχος, σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Για ένα “ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποτροπής” που ελληνική Πολεμική Αεροπορία στέλνει με την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. “Η Αεροπορία μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το τεράστιο δυναμικό της και τη χώρα μας την Ελλάδα επιβεβαιώνει τον ρόλο και τη συνδρομή της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου” σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακος “ΗΝΙΟΧΟΣ ’22”.

Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, εκπρόσωποι ξένων Διπλωματικών Αποστολών, Ακόλουθοι Αμύνης (ΑΚΑΜ) και Στρατιωτικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών.

Μήνυμα ενότητας και αποτροπής

Ως δραστηριότητα υψηλής εντάσεως, η άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ” πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και εκτελείται σε προσομοίωση περιβάλλοντος πολλαπλής απειλής με στόχο τη συνολική ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων δυνάμεων. Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτροπής, στη φετινή άσκηση συμμετέχουν, με πολυτυπία μέσων και προσωπικού, το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Αυστρίας και του Καναδά, καθώς και με παρατηρητές έλαβαν μέρος η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

“Η μεγάλη συμμετοχή στον “ΗΝΙΟΧΟ” αποτελεί σαφή ένδειξη τoυ συνεχώς διευρυνόμενου πλαισίου και της σημασίας της. Καλωσορίζουμε συμμετέχοντες από τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, την Αυστρία, τον Καναδά και, φυσικά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Καλωσορίζουμε επίσης παρατηρητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ινδία, το Κουβέιτ, την Κροατία, το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία” ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις