Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2 – 1 Super League 1: Δείτε τα γκολ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2 – 1 Super League 1: Δείτε τα γκολ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2 - 1 Super League 1: Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη για τα play off της Super League 1

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2 – 1 Super League 1: Σπουδαίο βήμα προς την κατάκτηση του στόχου και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου έκανε στην «καυτή» Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, καθώς σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τρία γκολ, νεύρα, φάσεις και ένταση επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ. Η φάση του 95′ όπου ο Παλάσιος κάνει ένα κομβικό τάκλιν στο χώρο του κέντρου και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… ξεσηκώνει όλο το γήπεδο είναι ενδεικτική του «πράσινου πάθους για το τρίποντο!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Στα άκρα της επίθεσης ο Αϊτόρ και ο Παλάσιος, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή του 4-3-3.

Στο 29′ ο Βιγιαφάνιες έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Αλεξανδρόπουλος. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Σάστρε, αριστερός ο Βιερίνια και ο Βαρέλα με τον Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας. Τσιγγάρας και Κούρτιτς οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους. Ζαμπά και Ζίβκοβιτς στα ”φτερά”, με σέντερ φορ τον Άκπομ.

Οι συνήθεις ύποπτοι του Παναθηναϊκού διατάραξαν την ισορροπία

Ένα απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, χωρίς τις μεγάλες φάσεις αλλά με μία στιγμή να κάνει την διαφορά και να στέλνει προηγούμενο το ”τριφύλλι” στα αποδυτήρια. Οι πρωταγωνιστές του 2022, οι συνήθεις ύποπτοι του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεργάστηκαν υπέροχα στο 34′ και τιμώρησαν όλα τα λάθη που έκανε μαζεμένα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος που έκανε… πάρτι από δεξιά πήρε όλα τα μέτρα που του έδωσαν τα πίσω βήμα του Βιερίνια, έστειλε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και μετά την άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη, ο Αϊτόρ που πρόλαβε τον Σάστρε, με το κεφάλι άνοιξε το σκορ!

Στιγμές νωρίτερα ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό του τρανζίσιον, είχε πατήσει στην ”πράσινη” περιοχή αλλά το σουτ του Ζίβκοβιτς κόντραρε στα σώματα.

Γκολάρα, ματσάρα και η… μπίλια στο πράσινο!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άνοιξε, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλά περισσότερα ρίσκα και ο Παναθηναϊκός ακολούθησε στο ανοιχτό γήπεδο, ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπρινιόλι στο 48᾽ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κούρτιτς ενώ ο Ελ Καντουρί στο 49′ μετά από ατομική ενέργεια του Άκπομ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, προϋποθέσεις υπήρχαν και για τους δύο αλλά ένα τρομερό σουτ του Χουάνκαρ με το αριστερό έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους, με τον Ισπανό στο 65′ να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.Ο ΠΑΟΚ που είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή και πνευματικά ικανή για όλα, κατάφερε να… απαντήσει στο 70′ με τον Ζίβκοβιτς από κοντά να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Κούρτιτς και να μειώνει σε 2-1.

O Iβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Σάρλια, ο Παναθηναϊκός έπαιξε 5-4-1 και κλείστηκε στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού έπαιξαν λυσσασμένη άμυνα, ο ΠΑΟΚ σήκωνε την μπάλα συνεχώς αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ακόμη μεγάλη φάση.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με το ”τριφύλλι” να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη στο γήπεδό του.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις