Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ύμνοι από την UEFA
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ύμνοι από την UEFA

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Πρωταγωνιστούν τόσο στο εσωτερικό, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, όσο και εκτός Ελλάδος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δυο ομάδες μας που προσφέρουν πάντοτε τους περισσότερους πόντους, στη συγκομιδή βαθμών για το ποδόσφαιρο της Ελλάδος! Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης κάνοντας μια εκπληκτική πορεία στο Ευρωπαϊκό Κόνφερενς Λιγκ (αγωνίζεται τώρα στα προημιτελικά με την Γαλλική Ολιμπίκ Μαρσέιγ) φέρνει» ακόμη βαθμούς! Είμαστε μάλιστα πολύ κοντά στο να έχουμε δυο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μια ακόμη ομάδα στις άλλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την νέα σεζόν!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ λοιπόν πρωταγωνιστούν τόσο στο εσωτερικό, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, όσο και εκτός Ελλάδος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Αν και βρισκόμαστε προς το τέλος της περιόδου, οι παίκτες παρά την κούραση τους από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις τους, τα δίνουν όλα, προκειμένου να κατακτήσουν τον στόχο τους! Μπορεί ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, να παρουσιάζει μια μέτρια ή κάτω του μετρίου εικόνα, όμως καταφέρνει να είναι στο +11 από τον ΠΑΟΚ και στο +22 από την ΑΕΚ. Δείχνει μάλιστα να μην χάνει με τίποτα το πρωτάθλημα! Οι ερυθρόλευκοι στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ όχι μόνο δεν κατάφεραν να νικήσουν, αλλά έδειξαν για μια ακόμη φορά πως δέχονται εύκολα γκολ από στημένες φάσεις!

Στημένη μπάλα

  • Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν ξέρω εάν θα είναι και η τελευταία, που ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ από στατική – στημένη μπάλα. Εκτός από το ντέρμπυ, όπου η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) από κόρνερ, έχουμε ακόμη.
  • Ισοφάριση (1-1) από κόρνερ του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες.
  • Νίκη (2-1) του Άρη στο Χαριλάου με απευθείας χτύπημα φάουλ!
  • Ήττα (2-1) στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα με δυο κόρνερ!
  • Με φάουλ στο 1-1 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.
  • Με κόρνερ στο 1-3 στο Ηράκλειο.
  • Από δυο κόρνερ στην ήττα 3-2 στην Λιβαδειά για το Κύπελλο. Και,
  • Από κόρνερ και ένα πέναλτυ στο Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός 3-1!

Το αδύνατο σημείο

Όλα αυτά δείχνουν όχι μόνο το αδύνατο σημείο που έχει ο Ολυμπιακός στην άμυνα, αλλά και τον ρόλο του τερματοφύλακα Βατσλίκ. Είναι γεγονός πως ο Τσέχος πορτιέρο δείχνει αδυναμία ως προς τις εξόδους του. Στα κόρνερ και γενικά στις στατικές μπάλες ο Βατσλίκ δέχεται εύκολα γκολ! Η μπάλα πηγαίνει στο σημείο του πέναλτυ και από εκεί εύκολα καταλήγει στα δίκτυα του Ολυμπιακού! Πρέπει να υπογραμμίσω πως ο προπονητής της Αταλάντα ο Τζανπιέρο Γκασπερίνι είχε διαπιστώσει πρώτος τα τρωτά αμυντικά σημεία των πρωταθλητών Ελλάδος στις στημένες μπάλες και εκεί κτύπησε περισσότερο! Πάνω σε αυτά τα αδύνατα σημεία, εργάζεται τώρα ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να βρει τις λύσεις!

Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ούτε και εφέτος μπόρεσε να παρουσιάσει «αυτό το κάτι άλλο»! Στα πλέι οφ ο Δικέφαλος έχει την ίδια εικόνα με την περσινή! Είναι αλήθεια πως οι μαυρόασπροι δεν πείθουν, ότι μπορούν να κάνουν «το κάτι παραπάνω»! Δείχνουν μάλιστα πως…ικανοποιούνται από τη δεύτερη θέση! Εκεί που έχουν ρίξει το μεγάλο βάρος είναι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και φυσικά στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο Ρουμάνος προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου, που διαθέτει πλούσιο…τσαγανό, γνωρίζει πως η υπόθεση πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έχει κλείσει. Έτσι η προσπάθεια του είναι πλέον η…μακροημέρευση στην Ευρώπη και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος!

Στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ στις δυο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο τόσο μέσα όσο και έξω, αναφέρεται άλλωστε και μάλιστα με κολακευτικά σχόλια, η επίσημη σελίδα της UEFA!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις