Περιφέρεια Αττικής: Ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Περιφέρεια Αττικής: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στη διεθνή ενίσχυση του brandname της Αττικής».

06.04.2022 | 13:04

Στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε δράσεις και προγράμματα ανάδειξης του brandname της Αττικής και ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού, όπως είναι αυτός της γαστρονομίας, εστίασε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή τη διεξαγωγή του θεσμού των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2022που διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμακαι πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα ZeroFoodWaste. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των Χρυσών Σκούφων του 2022, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία διάσημοι σεφ να δημιουργήσουν, αξιοποιώντας υλικά που μέχρι τώρα θεωρούνταν «διατροφικά απορρίμματα».

Η τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι 2022” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς όπως επισημάνθηκε και από τον Γ. Πατούλη, «η γαστρονομία είναι για την Περιφέρεια ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της προβολής του brandname της Αττικής». Η εκδήλωση ήταν επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Εξαιρετικά προϊόντα

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι βούλησή του είναι να προωθήσει με συγκεκριμένες δράσεις, τη γαστρονομία και τον θεματικό τουρισμό της υγείας, ευεξίας και άθλησης. «Η Αττική μας, διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως και χώρους εστίασης, που συμβάλλουν στην ανάδειξη των γεύσεων, του πολιτισμού και της κουλτούρας μας. Η Ελληνική κουζίνα έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του παγκόσμιου κοινού για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία των πρώτων υλών της. Με δεδομένο ότι το brandname των προϊόντων, αλλά και των πιάτων εξειδικεύεται, πλέον ανά περιοχή και όχι γενικά ανά χώρα. Αυτό το στοιχείο χρειάζεται να αξιοποιηθεί για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την Γαστρονομία της Αττικής μας.

Με συστηματική δουλειά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον γαστρονομικό τουρισμό ως εφαλτήριο για την προσέλκυση των Τουριστών Υγείας. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν. Με συστηματική δουλειά, επαγγελματισμό, συνέπεια και τις γνώσεις τους, έχουν καταφέρει να βάλουν τον πήχη ψηλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης. Τα βραβεία παρέδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Βουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, κ.α.

Exit mobile version