Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέταρτη δόση εμβολίου – Ελλάδα: Ποιοι πρέπει να κάνουν αναμνηστική
ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτη δόση εμβολίου – Ελλάδα: Ποιοι πρέπει να κάνουν αναμνηστική

Τέταρτη δόση εμβολίου - Ελλάδα: Ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την παραλλαγή της Όμικρον.

Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και το ποιοι πρέπει να προχωρήσουν στην 4η δόση εμβολιασμού μίλησε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης. Ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την παραλλαγή της Όμικρον και την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό.

«Δυστυχώς εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει μια ήπια άνοδος των θανάτων, ο μέσος όρος είναι γύρω στους 55 την ημέρα. Είναι ένας αριθμός μεγάλος, δείχνει την καταστροφική επίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον και της μετάλλαξης Όμικρον 2 του κορονοϊού, που επειδή προσβάλει πολύ κόσμο προκαλεί και πολλούς θανάτους. Σε πληθυσμιακό επίπεδο η παραλλαγή αυτή είναι καταστροφική», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο MEGA.

Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση κατά του κορονοϊού

«Σε πολλές χώρες με πολύ καλά ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό πολλοί θάνατοι, που υπερβαίνουν τους δικούς μας θανάτους ανά εκατομμύριο», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην 4η δόση εμβολιασμού, και στο ποιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτήν ο κ. Τζανάκης εξήγησε, «Την 4η δόση πρέπει να την κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών, έτσι μεταφράζω τη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. Επίσης, σε όσους είναι άνω των 60 και έχουν υποκείμενα νοσήματα, τους συστήνω να την κάνουν. Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν νοσήσει και έχουν κάνει δύο δόσεις, αν νόσησαν πριν το Δεκέμβριο, θα τους πρότεινα να εμβολιαστούν 3-4 μήνες μετά τη νόσησή τους».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της 4ης δόσης στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτοί που έχουν κάνει τις 3 δόσεις και έχουν νοσήσει, παρά το ότι δεν ξέρουμε τι ανοσία αφήνει η Όμικρον, εικάζω ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες έχουν ισχυρή προστασία», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις