Άνοιξη σημαίνει δίαιτα, μιας και το μυαλό μας είναι στο… καλοκαιράκι. Υπάρχει ένα ανθρακούχο κρύο ρόφημα, ιδανικό για μετά τα γεύματα, που βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα. Τι περιέχει; Μιλόξιδο και ανθρακούχο νερό. Το ξίδι είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό, καθώς έχει βοηθά τον μεταβολισμό των τροφών. Η κατανάλωσή του αμέσως μετά το φαγητό, μειώνει την απορρόφηση γλυκόζης στο αίμα.
Μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση ξιδιού (2-6 κουτ. σούπας/ μέρα) βοηθά στη μικρότερη απορρόφηση γλυκόζης από τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Παράλληλα, το ξίδι καταπολεμά το φούσκωμα αλλά και βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Πέρα από ξίδι, το ρόφημα που σας προτείνουμε περιέχει τζίντζερ, ένα αντιφλεγμονώδες άρτυμα, που βοηθά στο πεπτικό σύστημα.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 1 ποτήρι
1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό (γίνεται και με μη ανθρακούχο αν δεν το προτιμάτε)
1 κουτ. σούπας μιλόξιδο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Λίγη στέβια, αν το θέλετε πιο γλυκό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε πάγο σε ένα ποτήρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ποτήρι με τον πάγο! Πίνεται κρύο, ιδανικά μετά από κάθε γεύμα, ειδικά αν έχουμε καταναλώσει πολλούς υδατάνθρακες.