Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζελένσκι – Ελληνική Βουλή Live: Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι – Ελληνική Βουλή Live: Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου

Ζελένσκι - Ελληνική Βουλή Live: Ζωντανά η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου στη σκιά της σφαγής στη Μπούτσα και του πολιορκούμενου Ντονμπάς

Σε ειδική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου μιλά αυτήν την ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει μιλήσει σε αρκετά κοινοβούλια της Ευρώπης και στον κόσμο για τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία παραμένει σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε την ομιλία ως συμβολικό τρόπο «για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό».

Κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρίστανται ακόμη ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά, όσο διήρκεσαν και οι τοποθετήσεις του σε εθνικά κοινοβούλια άλλων χωρών.

Δείτε live την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις