Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πίτσα με θαλασσινά – μυστικά: Όσα δεν ξέρουμε για το τέλειο “πιάτο”
ΚΟΥΖΙΝΑ

Πίτσα με θαλασσινά – μυστικά: Όσα δεν ξέρουμε για το τέλειο “πιάτο”

Πίτσα με θαλασσινά - μυστικά: O PizzaChefArgy μας δίνει τη λαχταριστή συνταγή και τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Φτιάχνουμε σπιτική πίτσα με θαλασσινά με τη μέθοδο Poolish.

O PizzaChefArgy μας δίνει τη λαχταριστή συνταγή και τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Yλικά για ζύμη (2 πίτσες)

480 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά
αλάτι 15 γρ.
ελαιόλαδο 10 ml

Υλικά για την πίτσα (2 πίτσες)
400ml σάλτσα ντομάτας
200γρ gouda
200γρ mozzarella
24 γαρίδες
24 μύδια
4 καβουρόψυχες
10ml μουστάρδα
μισό ματσάκι μαϊντανού
60ml ελαιόλαδο

baked pizza
Προετοιμασία

310 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά

Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπολ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 πίτσες των 35cm)

Υλικά
Poolish 624 γρ.
Αλεύρι 170 γρ.
αλάτι 15 γρ.
ελαιόλαδο 10 ml

pizza with green and red vegetable
Εκτέλεση:

Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του. Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο. Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ.
Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες εκτός ψυγείου μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας
Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Πώς μαγειρεύουμε τα θαλασσινά

Αφού ξεπαγώσουμε τα μύδια και τις γαρίδες τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αφού σοταριστούν σβήνουμε με ούζο. Μόλις εξατμιστεί το ούζο, προσθέτουμε 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και λίγη (5ml) μουστάρδα. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την καβουρόψυχα σε μικρά κομμάτια.

Πώς κάνουμε το λάδι μαϊντανού

Μόλις πλύνουμε και στεγνώσουμε τον μαϊντανό τον κόβουμε χωρίς τα κοτσάνια του και τον βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και μπλεντάρουμε καλά.

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε την ζύμη και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο maximum της θερμοκρασίας πάνω κάτω αντίσταση έχοντας το ταψί μας στο κάτω μέρος.

Μόλις ψηθεί η πίτσα μας στο κάτω μέρος προσθέτουμε τα τυριά και τα θαλασσινά μας και την τοποθετούμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί ομοιόμορφα η κρούστα μας.

Προσθέτουμε στο τέλος αφού ψηθεί η πίτσα μας το λαδάκι μαϊντανού που ετοιμάσαμε. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε ρίγανη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις