Συνταγή: Σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστό τόνο

PLUS

Συνταγή: Σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστό τόνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Συνταγή: Σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστό τόνο - Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή

11.04.2022 | 14:44

Για τη συνταγή θα χρειαστείς

Για το κουνουπίδι

800 γρ. κουνουπίδι
2 αβγά, μεσαία
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
130 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σαλάτα

150 γρ. πράσινη σαλάτα
1 αβοκάντο
1/2 πιπεριά κόκκινη
160 γρ. τόνο, καπνιστό σε κονσέρβα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
1 κ.σ. δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κουνουπίδι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, την πάπρικα, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Απλώνουμε το μείγμα της μαρινάδας στο κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνουμε 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα

Βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος τη σαλάτα. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τα βάζουμε πάνω από τη σαλάτα. Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα. Προσθέτουμε στη σαλάτα τον τόνο, τις μπουκιές από το κουνουπίδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Exit mobile version