Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χάμιλτον σκουλαρίκια: «Θα χρειαστεί να μου κόψουν το αυτί»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χάμιλτον σκουλαρίκια: «Θα χρειαστεί να μου κόψουν το αυτί»

Χάμιλτον σκουλαρίκια: Η FIA επέστρεψε στο ζήτημα των… χρυσαφικών, καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί στο grid της Formula 1 κινούνται στα paddocks φορώντας τα… ασημικά τους.

Σύμφωνα με το car&motor, διαστάσεις παίρνει η οδηγία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με την απαγόρευση χρήσης κοσμημάτων κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου των Grand Prix. Θεωρητικά η απαγόρευση των κοσμημάτων ισχύει από το 2005 και σχετίζεται με την ασφάλεια των πιλότων όχι μόνον στη Formula 1 αλλά σε όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει επί της ουσίας εφαρμοστεί. Η FIA επέστρεψε στο ζήτημα των… χρυσαφικών, καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί στο grid της Formula 1 κινούνται στα paddocks φορώντας τα… ασημικά τους.

Η οδηγία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είναι σαφής, ενώ η σχετική ενημέρωση που δέχθηκαν οι πιλότοι της Formula 1 αναφέρει και τη διενέργεια συχνότερων ελέγχων πριν την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Τα άσχημα μαντάτα προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις των οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, με τον L. Hamilton να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες της FIA.

Μάλιστα, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ξεκαθάρισε ότι αν η διοργανώτρια αρχή θελήσει να επιβάλει τη συγκεκριμένη απαγόρευση θα χρειαστεί να του κόψουν το αυτί, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν τα κοσμήματα που φοράει στο συγκεκριμένο σημείο το σώματός του. «Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να μετακινήσω. Κυριολεκτικά δεν μπορώ να τα βγάλω αυτά», δήλωσε ο Βρετανός δείχνοντας το δεξί του αυτί, προσθέτοντας «αυτά στο δεξί μου αυτί είναι κυριολεκτικά κολλημένα, οπότε θα πρέπει να τα κόψω ή κάτι τέτοιο! Άρα θα μείνουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις